W związku z tym, że jest to mój pierwszy post na tym forum, na początek chciałbym się przywitać.
Mój problem, skrótowo opisany w temacie wygląda tak:
Na laptopie mam zainstalowany system Windows 7 Professional x64 na uczelnianej licencji MSDNAA. Całość działa idealnie do momentu, kiedy chcę włączyć jakąkolwiek stronę internetową. Po uruchomieniu przeglądarki zawiesza się cały explorer.exe. Nie da się wcisnąć żadnego przycisku na pasku zadań, nie mogę uruchomić menu Start, klawisze Ctrl+Alt+Del uruchamiają Menedżera zadań, jednak on też się zawiesza. Mogę zminimalizować przeglądarkę i dostać się do pulpitu, jednak na tym się kończy - nie mogę uruchomić żadnego programu. Po wyłączeniu przeglądarki wszystko znów działa idealnie. Dodatkowo w momencie zawieszenia się explorer'a, działają klawisze Alt+Tab i mogę przełączać się pomiędzy innymi aktywnymi programami (Outlook, BestPlayer, Aimp itp.)
Teraz trochę spraw technicznych:
Notebook: Asus N61VG (C2D T6600, 4GB DDR2, GeForce GT220M, 500GB)
Przeglądarka: Safari 4 (testowałem również na Firefox, Opera, IE - ten sam problem)
Tą samą wersję systemu zainstalowałem dla testów na drugim laptopie w domu - problem również się pojawił. Jednak w momencie, gdy instaluję wersję 32-bit wszystko działa jak należy.
Do Internetu w domu podłączam się bezprzewodowo przez router Edimax. Co ciekawe, tego laptopa używam również w pracy i tam wszystko działa doskonale, róznica jest taka, że tam podłączam się do Internetu przez kabel LAN.
Znalazłem już na forum podobny temat, jednak dotyczył on Google Chrome i podane tam rozwiązanie niestety nie działa w moim przypadku.
Jeśli ktokolwiek spotkał się już z takim problemem i wie jak temu zaradzić, bardzo proszę o pomoc.