TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jak powyłączać te denerwujące opcje ?

Jak powyłączać te denerwujące opcje ?
« dnia: 20 Marzec 2010, 14:41:00 »
1. Jak zrobić, aby po wciśnięciu ctrl+alt+del wyskakiwał menadżer zadań, a nie to głupie okno z opcjami do wyboru ?
2. Jak wyłączyć podgląd programów w alt+tab ?

3. Jak wyłączyć podgląd programów po najechaniu kursorem na nazwę programu na pasku zadań ?

4. To normalne, że uruchomiony w dosboxie DSJ działa wolno ? Cała gra jest jakby w slow motion ...
5. Jak zrobić, aby zniknęły te ikonki ?

6. Jak zrobić, aby przy pobieraniu plików lub wybieraniu do uploadu, w okienku wyboru plików zmienić Biblioteka, na Dokumenty ?

Odp: Jak powyłączać te denerwujące opcje ?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marzec 2010, 17:36:44 »
Jak wyłączysz aero to pozbędziesz się miniaturek ;)
Odp na punkt 5 wyłącz kontrole użytkownika.

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marzec 2010, 20:20:26 »
a można mieć aero, a nie mieć tych opcji ?
gdzie można wyłączyć kontrolę użytkownika ?

« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marzec 2010, 20:42:08 »
a można mieć aero, a nie mieć tych opcji ?
Nie wiem czy do końca o to chodziło ale spróbuj tego.
http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/topic/28340-windows-7-taskbar-thumbnail-tweaker-launched/

gdzie można wyłączyć kontrolę użytkownika ?

Panel sterowania\Konta użytkowników i Filtr rodzinny\Konta użytkowników klik na Zmień ustawienia funkcji Kontrola użytkownika i suwak na sam dół zatwierdzasz OK i gotowe.
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec 2010, 23:16:21 wysłana przez robert79513 »

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marzec 2010, 09:34:51 »
Co do pkt 1,to dostęp do menedżera zadań masz po kliknięciu PPM na pasku narzędzi.

« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwiecień 2010, 01:51:38 »
Ja zawsze używam ctrl+Shift+escape żeby wejść do task managera.
To się nie zmieniło od czasu XP.

Offline Grechu

• 153
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Maj 2010, 22:27:57 »
Podłączę się do wątku.

Czy można jakoś na stałe wyłączyć grupowanie ikon na pasku zadań? We właściwościach paska można ustawić by nie były scalane ale wtedy pokazują się etykiety. Jest do tego program ale musi być uruchomiony
http://rammichael.com/?proj=29
Nie można tego jakoś włączyć na stałe?

Zmniejszyłem wysokość paska zadań do minimalnej wielkości, na wysokość jednej ikony przez co teraz pokazuje mi się tylko zegar. Nie można jakoś go zmniejszyć by była widoczna również data?