TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Wolna praca systemu

Wolna praca systemu
« dnia: 16 Kwiecień 2010, 13:59:18 »
Witam
Mam pewien problem. Otóżć mam 7 64 bit i system pracuje na kompie od około dwóch miesięcy. Wszystko było ładnie pięknie, szybko eszystko pracowało, ale od okło dwóch tygodni system bardzo czeso się tnie..... Otóż np. czas startu systemu jest ok, ale już etap logowania się jest już masakrycznie długi. Kolejna sprawa, strony w internecie też strasznie długo się otwieraja ( pasek ładowania strony szybko się ładuje - ten zielony ). Tak samo ma się dziwna sprawa z odtwarzaniem filmów, jakiego kolwiek formatu. Film działa ok, ale jeżeli w tle mam uruchomione gg i wyskakuje mi komunikat, że ktoś się zrobił dostepny, to film na tą sekunde czy dwie stanie , zatnie sie.
Sprawdzałem autostart, uruchomione procesy i nic takiego nie pokojącego nie zauważyłem.
Kurcze nie wiem co z tym zrobić. Macie może jakieś sugestie?

Jeżeli potrzebna jest konfiguracja kompa, to oto ona:

AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2500MHz
2.5 GB RAM
HDD 250 GB Segate
GF 8500GT

Odp: Wolna praca systemu
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwiecień 2010, 20:50:59 »
Przeczyść system programami ccleaner i tuneup 2010, zdefragmentuj dyski twarde wyłącz indeksowanie systemu. Daj screena z listą działajączych procesów i usług ;)