Jeżeli używasz Kompa do gier to 32bity a jezeli do czegoś innego np. do oglądanai fimów, słuchania muzy i surfowania po netie to polecam ci 64bity
PADŁEM, w domu x64, do niczego ci się nie przyda kompletnie, a tym bardziej nie wiedziałem że "oglądanai fimów, słuchania muzy i surfowania po netie " jest takie wykorzystujące zasosowania 64-bitowe.... Po między x86, a x64 w domu nie zauważysz żadnej różnicy, a jedynie możesz być niemile rozczarowany, że programy 16-bitowe ci nie działają, bo nie ma na x64 NTVDM.
bo jak wiadomo w 32megowej wykorzystuje tylko 3gb
Napisze to 1001 raz... W wersjach x86, można używać 4GB pamięci, dzięki PAE, jak się to uaktywnai to już chyba nie musze nikomu mówić...(jbc to wstukujemy w google "enabling PAE" i znajdzie setki artykułów jak uaktywnić PAE)
oke dzieki no to chyba bede musial zmienic bo mam windowsa 7 32 bit i mam taka o to informacje zainstalowana pamiec 4gb(dostepne 2,99 GB)
2,99 GB? Chyba, kochany nie masz 4GB w kompie i zmyślasz to wszytsko na poczekaniu, bo niestety taka jest prawda, że systemy x86 widzą 3,2 GB RAMu lub coś okolo, a nie 2,99...
A, wątek to chyba do zamknięcia? Jest już chyba podobny...