Szerokość menu Start(aktualna wersja to 1.2 )
Jest to narzędzie, które umożliwia zmianę szerokości menu Start w polskim i angielskim systemie Windows 7 i Windows Vista. Stworzyłem je dla wszystkich, których, tak jak mnie, irytuje zbyt szerokie menu Start w polskich systemach.
stany | lista najnowszych dokumentów | panel wyszukiwania |
Za pomocą dwóch suwaków możemy sobie dowolnie ustalić szerokość zarówno lewej, jak i prawej części menu Start. Możemy także skorzystać z gotowych schematów i mieć dokładnie takie wymiary menu Start, jak np. w angielskiej wersji systemu. Program umożliwia również ustalenie szerokości listy najnowszych dokumentów, czy szerokości panelu podczas wyszukiwania. Dostęp do tych opcji uzyskujemy przez listę stanów.
Najnowszą wersję programu można pobrać tutaj:
Szerokość menu StartCzytając poniższą dyskusję można prześledzić ewolucję programu.
Na miejscu tego posta znajdował się wcześniej opis pierwszej wersji. Postanowiłem jednak umieścić tu opis najnowszej wersji, żeby nie trzeba było szukać jej w gąszczu tych wiadomości.
Od wersji 1.0.7.3 wprowadziłem mechanizm automatycznego sprawdzania, czy program jest aktualny.
Zapraszam do testowania i zgłaszania błędów, jeśli się takie znajdą.
Zachęcam do odwiedzenia strony na facebooku:
Szerokość menu Start na facebooku