TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem podczas instalacji (Starting Windows).

Problem podczas instalacji (Starting Windows).
« dnia: 25 Czerwiec 2009, 11:46:59 »
Witam! Mam problem podczas instalacji systemu Windows 7. Wszystko się ładnie bootuje, lecz gdy dochodzi do momentu kiedy pojawia się czarny ekran i logo Windowsa z napisem Starting Windows nic się dalej nie dzieje. Resetowałem 8 razy i za każdym razem czekałem po 10 minut aż zaskoczy i nic, na więcej po prostu brakuje mi cierpliwości i dlatego zwracam się z prośbą do Was, drodzy użytkownicy z nadzieją, że któryś z Was się z tym problemem uporał.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Odp: Problem podczas instalacji (Starting Windows).
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwiec 2009, 11:50:11 »
Jakiego builda instalowales?

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwiec 2009, 11:54:27 »
Najnowszy, wczoraj ściągałem z strony Microsoftu i dzisiaj chciałem zainstalować (wersja 64bitowa).

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwiec 2009, 12:01:54 »
Najnowszy ze strony MS a to dobre  :D Sciagnoles wersje RC build 7100 ja go nie polacam ściągnij sobie 7229 moze ten sie zainstaluje. Linki znajdziesz na blogu [strona nie jest już dostępna]
« Ostatnia zmiana: 25 Kwiecień 2023, 15:20:32 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwiec 2009, 12:27:17 »
Ok, ściągnę tego Builda 7229. Szkoda tylko, że na tamtej stronie są same linki na torrenty, ale to nie problem zaraz coś się znajdzie :D

Dzięki za pomoc :)

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Czerwiec 2009, 12:34:19 »
Ok, ściągnę tego Builda 7229. Szkoda tylko, że na tamtej stronie są same linki na torrenty, ale to nie problem zaraz coś się znajdzie :D

Dzięki za pomoc :)

Jest duzo linkow na RS

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Czerwiec 2009, 12:03:08 »
Ściągnąłem builda 7229, nagrałem na płytę wypaliłem i dalej ten sam problem zatrzymuje się 'instalacja' na starting windows.. Jakieś pomysły?

« Odpowiedź #7 dnia: 26 Czerwiec 2009, 14:08:02 »
Bios ustawiony seryjnie, czy może podkręcałeś?
HP ProBook Windows 7 x64
Help IT
"Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół"

« Odpowiedź #8 dnia: 26 Czerwiec 2009, 14:52:50 »
W biosie prócz bootowania z płyty nic nie zmieniałem.

« Odpowiedź #9 dnia: 26 Czerwiec 2009, 18:03:16 »
Mój sprzęt to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1GB Ram, NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB.

« Odpowiedź #10 dnia: 27 Czerwiec 2009, 10:12:11 »
Moja płyta główna jest firmy MSI NVIDIA nForce 570 ultra. Nie znalazłem żadnej aktualizacji biosu, niestety.

« Odpowiedź #11 dnia: 28 Czerwiec 2009, 14:10:58 »
Witam. Mam taki sam problem. Wczoraj ściągnąłem ze strony producenta Windows7 32bit. Wszystko ładnie do momentu zresetowania. Czekałem z 90minut. Zresetowałem kompa i wszedłem na XP i takie coś http://img29.imageshack.us/img29/5333/probleml.jpg

« Odpowiedź #12 dnia: 28 Czerwiec 2009, 15:34:36 »
znanym problemem w Windows7 i kartami ATI podłączenymi do LCD przez DVI - Windows chodzi, ale ekran czarny i out of signal. U mnie tak jest z kablem DVI, natomiast wszystko działa na kablu w VGA. Problem dotyczy tylko pewnej części monitorów - kiedyś miałem link do forum, gdzie ludzie wypisywali z jakimi monitorami Windows nie był w stanie uruchomić obrazu - ale nie mam go pod ręką. Moj iiyama 19' zaliczał się do nich :-(