z programem ntune mam pewien problem - mianowicie był zainstalowany wraz z pierwszymi sterownikami, potem te sterownik zostały usunięte i na ich miejsce zainstalowałem bieżące i od tego czasu ntune nie chce się usunąć co jest niezbędne do ponownej instalacji (aktualnie nie działa).
Natomiast udało mi się nieco dojść do porozumienia z programem EVGA precision - mianowicie podkręcanie działa, ale podkręcać mogę jedynie ze sporym skokiem (ok 20-30mhz) i jedynie w trybie link (co jest mocno niekorzystne w moim przypadku - shadery odpadają już przy 1400 a rdzeń spokojnie daje rade na 750-780MHz (1500-1560 shader)...). Zmiana taktowania z odznaczoną opcją link niczego nie zmienia.
Próbowałem też programu ATI Tools ale zaowocowało to "dyskoteka" w Windowsie z włączonym areo i dopiero reinstalacja sterowników pomogła
Program nVHardPage-SE-3.5 w ogóle nie rozpoznaje mojej karty.
Zasadniczo to co daje mi EVGA precision jest wystarczające - jedynie do wykręcenia lepszego wyniku w vantage przydało by się wyżej wykręcić rdzeń. Cóż - będę musiał się pogodzić z wynikiem 15400
Tak więc dziękuje za pomoc