TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Nagrywanie płyt

Nagrywanie płyt
« dnia: 27 Marzec 2009, 18:24:08 »
Panowie, wiem, że nie moge się wściekać, bo to dopiero wersja pre-RC ale jestem mocno wkurzony, bo zjadło mi już trzy płyty!! najpierw próbowałem nagrać w NERO, niestety wyskoczył błąd lokalizacji. zainstalowałem teraz Ashampoo, program się zaciął po 5minutach... Płyta chyba ocalała, ale nie mam już pomysłu co robić.

Czy znowu ma się okazać, że windows 7 jest mądrzejszy od wszystkich i sam nagra mi płytę? Wiem, że jest taka możliwość, ale dla mnie to lekko prymitywne.
Co używacie do nagrywania płyt?

Offline predi

Odp: Nagrywanie płyt
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marzec 2009, 23:01:22 »
Faktycznie błąd może leżeć po stronie systemu. Ile buildów na forum tyle problemów. ;) Najlepiej napisz jaki posiadasz build i 32 czy 64 bitowy to łatwiej będzie wychwycić błąd. No i fakt, że programy do nagrywania mogą się gryźć z systemem tak jak wszystko inne bez dopisku "windows7". Ja jak musiałem nagrac na szybko obraz płyty to szczęśliwy skorzystałem z wbudowanego w windows7 narzędzia. :)

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Marzec 2009, 10:09:46 »
windows 7 b.7057 x86
emulacja wirtualna: virtual CloneDrive
program do nagrywania: nero 9

Na razie nagrywam przez windows, szkoda mi płyt

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marzec 2009, 11:24:03 »
to nie możesz z poziomu wina zainstalować?

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marzec 2009, 11:34:16 »
Wszystkie programy bez problemów się instalują i działają także dobrze, ale żaden program nie nagrał poprawnie płyty. W każdym wyskakuje jakiś błąd lokalizacji czegoś na ten czystej płycie i koniec... Nagrywarka działa poprawnie, bo przy użyciu nagrywania przez windows explorer nagrałem już z 5 płyt. Zastanawiam się czy może VirtualClone Drive powoduje te problemy.

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marzec 2009, 11:39:19 »
czyli masz problem z nagraniem płyty?
- To może masz lichą płytę :P
- Spróbuj wypalić płytę alkohol'em 120%
- I zamiast programu VirtualClone Drive użyj może Power ISO, albo Daemon

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Marzec 2009, 14:53:53 »
Ja nie miałem problemów z nagraniem płyt z poziomu systemu (nagrywałem wielosesyjne z danymi). Natomiast niemal taśmowo zniszczyło mi się większość z dziesięciu płytek DVD-R z logo HP (takie różowe kupione w Realu, nie wiadomo kto tak naprawdę je wyprodukował, ale było na nich logo firmy godnej zaufania). Więc wg. mnie sporo zależy od jakości płytki. I nagrywarki oczywiście też (ma znaczenie czystość lasera).
Pozdrawiam
Paweł Nyczaj

ASUS K52JC
Windows 7 Home Premium PL 6.1 Build 7601 SP1

Offline predi

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Marzec 2009, 17:43:03 »
@TonyM
Jeżeli potrafisz uruchomić alcohol120% na Windows7 to napisz mi PM jak to zrobić lub załóż temat, bo moje próby spełzły na niczym. :)

@margo6
Ja posiadam build 7057 x64 - build ten sam więc... dziś zainstaluje triala nero i spróbuje coś w nim zgrać i dam znać. :)

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marzec 2009, 20:07:21 »
Zainstalowałem Nero 8.3.13.0 i usunąłem Virtual CloneDrive i płyta nagrała się w Nero już bez problemów.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Marzec 2009, 20:29:07 »
A Nero 9 komuś działa?

Offline Serkus

• 367
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Marzec 2009, 00:01:03 »
Mi działało Nero 9 jak miałem Windows 7 ale obecnie wróciłem na Viste

« Odpowiedź #11 dnia: 30 Marzec 2009, 00:05:11 »
Spróbuj Programem CDBurnerXP
Grozisz mi?!!!

« Odpowiedź #12 dnia: 25 Kwiecień 2009, 21:25:31 »
Mi nagrywanie poprzez system działa jednak gdy chcę użyć nero 6(nowszego syfu nie tykam. wyskakuje mi błąd o SCSI)
Mam build 7000 x32.
Piszę tu bo szkoda zakładać nowy wątek, a tematyka podobna.
Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

« Odpowiedź #13 dnia: 25 Kwiecień 2009, 21:31:12 »
Ja używam Windows 7 juz dosyc długo (od buildu 7000) i zawsze korzystałem w programu IMGBurn... Programik leciutki, acz bardzo funkcjonalny. Nigdy nie miałem żadnych problemów.

« Odpowiedź #14 dnia: 07 Maj 2009, 13:46:09 »
U mnie zadziałało zainstalowanie nowszego Nero- Na Viscie i W7 Nero działa tylko w wersji 8+.
W Viscie przy instalacji od razu informuje iż program nie jest kompatybilny a w W7 trzeba się nagłowić o co mu chodzi  8)