Gorszy - przymiotnik określający stan , mniej lepszy od innego , spartaczony , mniej udany " ten obiad jest gorszy do domowego" , prawie - określenie danej czynności , stanu w jego zaawansowaniu , nieosiągnięcie dostatecznie celu , stanu , "prawie dobiegł do mety"
Reasumując - prawie gorszy czyli jeszcze nie jest gorszy od 7 ale dużo mu nie brakuje , jest bliski temu stanu .
Powtarzam to po raz n-nty w tym tygodniu ludziom netykiete chyba wyżarło . Nie rozumiem dlaczego user który przychodzi do tematu , nie jest obrażany , nie jest poniżany , nie jest wyzywany , nikt nie sprzeciwia sie jego poglądom , zaczyna rzucać mięsem i wprowadzać trollową atmosfere ? Nie podaje nicków , mam nadzieje , że niektóre osoby się zastanowią nad swoim postepowaniem . Dziękuję za uwagę
A co do tematu wracając - myślę , że jeżeli jakis linuksowy geek by zaczął grzebać w windowsie jak windowsiarzom karze w linuksie doszedł by do wniosku , że windows to nie głupi system , i ma wielkie możliwości . Tak naprawdę wszystko co mówią osoby stylu " wystarczy parę komend i mam skonfigurowane i nie musze 1000 razy klikać " - można tak i w windowsie , jest cmd , jest COMMAND , i jest nowy PowerShell tak więc mamy 3 systemowe powłoki a jak by popatrzeć można znaleźć jeszcze parę konsol , można robić wszystko to samo so na bash , czy sh . Powiem więcej , PowerShell jest najbogatszym językiem skryptowym i narzędziem , żadna powłoka linuksowa mu nie dorówna , jednak jest mało popularna - dlaczego ? Bo większośc osób go nie potrzebuje , wygodniej im poklikać ." Linuks jest stabilny i sie nie zawiesza " tak ale nic nie ma włączone - pamietam ile musiałem konfigurowac ostatnio debiana - fakt po konfiguracji jest to świetny i mega stabilny system , jednak wiindows tak samo - mając komputer z chłodzeniem wodnym miałem tam windows 2000 przejściowo i bez rebootu wytrzymał bezproblemowo 2miesiące i był cały czas stabilny i szybki - musiałem go wyłączyć celem odpowietrzenia pompy wodnej , potem miałem Xp sp2 home który służył mi 5 miesięcy bez rebootu , potem kupiłem nową grę i musiałem zrobić reboot i nie osiągnełem już takiego wyniku ponieważ zdażały mi się rebooty po miesiącu , tygodniu , dwu nie z niestabilnosci a z powodu aktualizacji , instalacji , etc. Widziałem xp chodzące rok i więcej , to jest kwestia higieny użytkowania , użytkownika i tego by sprawić ze system jest sterylny ( gratuluje osoba pracującym na konice admina non-stop ;p ) Vista - nie miałem okazji tesotwać tak mocno , jednak max miałem ją tydzien odpaloną - download zajmuje trochę , a tak krótko była włączona , poniewaz chodzi na moim laptopie i nie chciałem go katowac , biorąc pod wzgląd +30* w cieniu . Każdy system to kwestia skonfigurowania , linuks z swej architektury jest automatycznie mniej podatny na psucie o ile sie nie grzebie , ale za to mniej wydajny i nie wygodny z małymi możliwościami , mówię tutaj o WorkStation i Desktop , ponieważ w administrowaniu wielkimi serwerami nie miałem jeszcze do czynienia a szkoda . Windows o ile nalezy mu poświecić jeden dzien na bardzo bardzo dobrą konfigurację to jest swietny i wsparcie jednej firmy większej od 10000 wspierających 1000000 distro linuksa daje możliwości , milion razy pisałem o narzedziach od MS i więcej nie napisze - kazdy wie o czym mówię . Obecnie to linuks to maszynka do zarabiania pieniędzy ( red hat , suse bleh .... ) a powinno się wszystko do kupy zebrać i zunifikować , i wydac coś dobrego ( jednak osobiście sądze , że o ile w windowsie jest notepad.exe to ludzie z tej domniemanej firmy by sie pozabijali czy wsadzić tam VIm'a czy Emcasa , a i tak jakis okularnik potajemnie do RTM by zamienił na NANO ... ) Obecnie to wygląda dośc dziwnie , niby *bsd nie nadaje się dla desktopa nie ma flasha etc.etc. a jednak Apple skleciło to z NextSteep'em i kawałkiem źródeł z własnego worka i popatrzcie co zrobili , mają aque , cocoa , xcode , faktycznie jest to środowisko sterylne i nie wiadomo co by było na większej ilości konfigów , ale sie da . Linuks powinien iść w tym samym kierunku a tak przypomina grecje - i tak zostanie podbita przez rzym ;p
I tak gdyby nie MS to linuks dawno by zbankrutował ;p
Ave !