ASP jeszcze nie jest tak popularne , ale będzie ;p VS to środowisko tylko , narzędzie - jednak ten przeładowany kombajn powoduje ze pracuje sie szybciej , praca grupowa , kontrola wersji , podpowiedzi , dynamiczny msdn , ale to nie wazne tak naprawde - ważne jest to ze przed kompilacja wszystko jest sprowadzane do jednego kodu , zarówno c# , c++ czy basic , ale jeszcze wazniejsze jest istnienie .NET
Codo offica - jak to kto kupuje licencje ? A powiedz mi co jest standardem i jaki pakiet służy większości świata ? Tak ... nikt nie kupuje offica ....
A co do wine - powiedz mi jaki to ma sens ? Nie no owszem , czasami jak musze popracować na linuksie czy nawet mam na jednym blaszaku zainstalowanego to i tak używam wine do diablo II , ale wiem , że robie to dlatego ze linuks nie potrafi . Co dalej ? Jaki sens instalowania systemu a potem programu który nadrabia jego niedoskonałości udając system inny którego się nienawidzi i uważa się za shit ? Jesli mowa o linuksie i narzędziach na niego to nie można mówic o czymś uruchamianym pod wine . Moim zdaniem to jest do niczego nie potrzebne , a raczej był bym za tym , żeby stworzyć środowisko międzyplatformowe a nie bawienie sie w takie coś ... myslałem ze mono do tego daży - ale nie , mono poprostu chce zpapugowac .NET ... idiotyzm .... żeby móc sie chwalić wypuścił bym system wraz z biblioteką , narzędziem które pozwala wydajnie pracować i skompilowane wynalazki uruchamiał na wszystkich systemach , ale nie jak java na maszynie ob ot nie wydajne a inaczej , i nie tak jak wine ze interpretuje polecenia na inny język , nie powiem wam jak bo jak bym wiedział to teraz bym siedział i własnie to pisał ;p Czegoś takiego jeszcze nie ma , to ze mówisz o wine to tak jak ja bym się chwalił , że moja vista nie jest gorsza od linuksa - co ? linuks ładniejszy ? ze niby kde ? a no ja mam cyngwina i tez uruchomie ( nie wiem czy idzie podaje przykład ) idiotyzm chwalić się czyms takim ? Czy to nie podobne do chwalenia sie officem na linuksie ?
Cholera przez te dywagacje narałem ochote na popracowanie na linuksie ... musze chyba wypalić fedore 11 którą już jakiś czas mi na dysku w iso bunkruje ...