TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

WMP 12 i napisy w filmach.

WMP 12 i napisy w filmach.
« dnia: 28 Marzec 2009, 14:43:29 »
Jak w temacie. Tylko nie pisać:

-"Ty noobie, przecież w WMP nie da się napisów włączyć"
-"Pobierz sobie [nazwa programu] jest naprawdę o wiele lepszy"

Zainstalowałem K-lite, i konfiguruję tam napisy, ale nie chcą się wyświetlać. Możliwe, że źle to robię, ponieważ, dopiero na Sevenie postanowiłem tak skonfigurować.

Czy komuś wogóle działają tam napisy ?? A może źle konfiguruję ?? Jakby ktoś mógł mi opisać jak to skonfigurować to byłbym wdzięczny.

Offline michau

• 3974
Odp: WMP 12 i napisy w filmach.
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Marzec 2009, 16:25:27 »
Mi nie działają i dlatego go nie używam.

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Marzec 2009, 17:27:07 »
Ale udało ci się jakoś odpalić kiedyś na WMP 11, a na 12 nie działa, czy tak ogólnie nigdy nie chodziło ??

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marzec 2009, 17:44:28 »
Nigdy nie bawiłem się w WMP i filmy, ale z tego co wyczytałem z linków które wypluł mi google (nie zabolało :P ) do tego zapytania to działało. Ffdshow i divXG400 ma jeszcze taką opcję, możesz spróbować skoro się upierasz z tym WMP. Jak to nie zadziała to chyba pozostanie Ci tylko poprosić Microsoft o źródła WMP i dopisanie sobie obsługi napisów samemu :P  :D
Parówkowy skrytożerca ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marzec 2009, 18:26:35 »
Mi też wypluł, i też nie zabolało, ale nie odpowiedział mi, czy działa WMP12. Upieram się przy nim, ponieważ mi się spodobał ;) k-lite ma ffdshow, spróbuje jeszcze z tym divxg400.

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marzec 2009, 22:43:40 »
Odnosiłem się do twojego drugiego posta, gdzie już pytałeś o WMP11. Co chyba można wysnuć z treści mojego postu :)
Parówkowy skrytożerca ;)

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Marzec 2009, 13:15:40 »
Może to pomoże, poczytaj:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=2&t=92010&start=0
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=35&t=311088

a ogólnie to tak:

Trzeba zainstalować sobie kodeki FFdshow Video dekoder (dostępny z np. K-Lite Codec Pack).
Nazwa napisów musi być taka sama jak nazwa filmu.
Gdy zainstalujesz już kodek , i włączysz film za pomocą Win. Med. Play , to w prawym dolnym rogu (na pasku zadań) powinien pojawić się  znaczek, wtedy kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i zaznacz opcje >Subtitle .

Nie wiem czy działa.
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwiecień 2009, 20:10:11 »
Dzięki wszystkim za pomoc. Okazało się, że wszystko dobrze zainstalowałem. Po aktualizacji z 7057 do 7068 napisy zaczęły działać. Temat do zamknięcia.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Kwiecień 2009, 11:04:12 »
Temat trafia do FAQ

Zamykam