TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Częstotliwość procesora

Częstotliwość procesora
« dnia: 12 Kwiecień 2009, 12:04:17 »
Właściwości komputera nie pokazują poprawnie częstotliwości procesora (XP pokazywał poprawnie), build 7068, czy to normalne? Może to nie jest takie ważne, ale jednak powinno pokazywać poprawnie.

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
Odp: Częstotliwość procesora
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwiecień 2009, 12:42:53 »
to całkiem normalne...

Zapewne podkręcałeś proca, czyż nie? W Mój komputer -> właściwości, masz nazwę procesora i default'ową częstotliwość procesora, zaś CPU-Z częstotliwość z jaką procesor chodzi "w danej chwili".

Np. Ja mam na X2 5200 2.7GHz@2.8GHz i we właściwościach mi pokazuje 2,7 :]

P.S. Tak z ciekawości ile dostałeś pkt za procesor w Windows Exprience Index?

« Odpowiedź #2 dnia: 14 Kwiecień 2009, 01:08:37 »

6,1 po podkręceniu

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwiecień 2009, 07:03:29 »
Ja maiałem też ten problem... ;D Podkręciłem procek z @2,4 do @3,0 i zwiększylem troszeczkę napięcie Vcore... Zamiast się wyświelać w Windowsie @3,0 to było @900MHz... Myślałem że mnie normalnie krew zaleje... Powiem tylko, że bez zwiększania napięcia normalnie widzi częstotliwość, a i jescze jedno, w Viście jest ten sam bład... Może go wreszcie naprawią w w7. :D
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwiecień 2009, 17:51:08 »

6,1 po podkręceniu

Bez podkręcenie będziesz tyle samo miał (przynajmniej tak jest u AMD, że nie wykrywa, że jest podkręcony)
To samo mam z kartą OC 20%, a wynik ten sam ;>