TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Dźwięk w 7 nie działa (REALTEK)

Dźwięk w 7 nie działa (REALTEK)
« dnia: 11 Kwiecień 2009, 23:02:19 »
Witam mój pierwszy pościk ale juz od dłuższego czasu jestem tu i szukam odpowiedzi na pytanie z tym dźwiękiem.
Było wiele tematów ale żadne rozwiązanie nie pomogło.

A więc opiszę sprawę:
Mam kartę dźwiękową zintegrowaną REALTEK (nie mogłem znaleść modelu więc nie podam :( ).
Instalacja 7 przeszła pozytywnie i wszystko hula pięknie tylko dźwięk mi w ogole nie chodzi.
Zainstalowałem stery orginalne które dostałem razem z płytą główną i tam były stery na osobnej płytce do XP a na osobnej do vista.
Wziąłem do vista i zainstalowałem ze zgodnością z win vista.
Wszystko przebiegło dobrze, i resnołem sprzęta.
Niestety dźwięk nadal nie chodzi.

Wchodze na sound manager i tam wybieram sobie ilość głośników więc wybieram 5.1 bo taki oto posiadam.
Jak daje test to nie słychać żadnych dźwięków.
Jak tylko wyjde z managera i wejdę jeszcze raz to znów znika ustawienie 5.1 a pojawia się puste pole.

Wchodzę na audio devices i tam zaznaczam SPEAKERS i daje configure.
Ustawiam tam, że mam 5.1 (zapisują się ustawienia) i daje TEST.
Dwóch przodnich głośników nie słychać a censtalny, sodboofer (bas) i 2 tylnie głośniki słcyhać (wydają taki dźwięk tydy :D , wiecie ten od testu).
Jednak to nie zmienia faktu żeby jakikolwiek dźwięk wydostawał się z filmu\muzyki\gier NIC.

W kontroli głośności wszystko jest wporzo i jest ustawione na 100 więc powinno być ok ale nie jest.

Bardzo proszę o pomoc, dawajcie co macie od sterowników po rady jak rozwiązać ten problem.
Będę bardzo wdzięczny.
Sry za tyle pisania ale napisałem to co zrobiłem byście nie musieli dawać niepotrzebnych rad.

Build 7000 x64

Pozdro all

« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2009, 23:04:18 wysłana przez Szopen »

Odp: Dźwięk w 7 nie działa (REALTEK)
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwiecień 2009, 09:51:50 »
Spróbuj tych http://www.instalki.pl/sterowniki/download/Karty_Dzwiekowe/Realtek/Realtek_High_Definition_Audio.html
Jeśli masz karte HD audio to powinny działać u mnie działają
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2010, 18:24:42 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwiecień 2009, 09:56:11 »
a tu masz stery do visty Realtek High Definition 2.21 http://www.instalki.pl/sterowniki/download/Karty_Dzwiekowe/Realtek/Realtek_High_Definition_Vista_7_Driver.html bo te co podał robert79513 są do Windows 2000/XP/2003
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2010, 18:23:50 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwiecień 2009, 10:01:08 »
A bo mi sie szukac nie chcialo  ;D

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwiecień 2009, 12:52:55 »
Dzieki za linki ale problem rozwiązałem sam :D

Tu zamieszczam paczkę z dwoma rzeczami i readme jak i co zrobić żeby działało.

REALTEK HD
Testowane na W7 x64  głośniki (5.1)

http://rapidshare.com/files/220383995/realtek_HD.rar

Działa i hula  8) 8) 8) 8)

Edit:
Temat można zamknąć.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień 2009, 13:05:53 wysłana przez Szopen »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwiecień 2009, 16:01:15 »