Ok , godzina 22 , trolle idą spać , niektóre zamieniają się w kamień , wujek google idzie się kompać , ziebal'a resustytują po bliższym spotkaniu z innym światem to ja mogę bezpiecznie pisać ;d
To że kolega proponuje szukać i386 jest zapewne grą na czas żeby mógł znaleźć działający sposób , jak nie o to chodzi to tylko świadectwo o nim . Bardziej aroganckiej i niemądrej odpowiedzi jak google.pl nie ma chyba ale do meritum sprawy .
Jest tak że pliki się gubią i nie ważne , system chodzi , ale hal.dll jest o ile pamiętam częścią jądra a rozszerza się go jako Hardware Abstraction Layer i bez niego ani rusz .
Rozwiązanie problemu:
//dodane przez ziebala, w celu latwego odroznienia od reszty niepotrzebnych postow
Odpal płytkę , napraw komputer i mamy oto WinPE , w wierszu poleceń wpisujemy :
bootrec /rebuildbcd
i to powinno pomóc , jednak jesli nie , można inaczej , tj.
chkdsk c: /r po tej operacji należy dokonać
sfc /scannow który to przeskanuje cały system ( co zajmie więcej odrobine czasu - u mnie jak to robie to ok 20-30 min ) , on naprawia , zamienia , uzupełnia wszystkie niezgodne i niepoprawne pliki systemowe .
Mam nadzieje ze pomogłem , a dla panów od googli - widząc wasze wypowiedzi , zawyłem , zaczełem uderzac losowo w keyboard i cuden wyskoczyły google z owym hasłem , z łzami w oczach trafiłem na anglojęzyczne forum pc , gość miał taki sam problem , inni stwierdzili ze ma zepsuty komputer, kazali zrobić memtesta i wysłać na serwis płyte główną - o takie google ci chodziło ? Google nie generuje rozwiązań a wyszukuje ludzkie głupoty.