TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7, a modem Thomson SpeedTouch 330

Windows 7, a modem Thomson SpeedTouch 330
« dnia: 25 Kwiecień 2009, 12:06:25 »
Witam Państwa.
Jeśli w złym dziale umieściłem wątek to z góry przepraszam i prosiłbym o przeniesienie w odpowiedni dział (sam jestem administratorem forum i wiem jak to denerwuje)
Otóż założyłem ten wątek gdyż mam pytanie...
Kupiłem komputer i wraz z nim miałem Viste. Problem z tym miałem gdyż owa Vista nie chciała wykryć mi modemu (jaki? jest w tytule). Robiłem na różne sposoby korzystając z poradników, które znalazłem na necie. Bez skutku dlatego z powrotem wróciłem do xp. Tyle co się orientowałem xp nie wykorzystuje wszystkich parametrów komputera. Processor:      4x2,40 GHz
Chciałem się przerzucić na tego Windowsa 7. I moje pytanie dotyczy tego czy przy tym nowym Windowsie też będę mieć problemy z podłączeniem wyżej wymienionego modemu?
Dziękuję jeśli dotrwaliście do końca moje wątku i liczę, że tutaj uzyskam odpowiedź.
Pozdrawiam

Odp: Windows 7, a modem Thomson SpeedTouch 330
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:01:24 »
Mam ten modem z operatora multimedia polska. Działał mi na win xp z dołaczonymi sterownikami, działał na viscie x86 ze sterownikami z xp, pozniej znalazlem stery pod viste na stronie multimedii i działał na viscie x64 i z tymi sterownikami z visty działa mi na windows 7. Na każdym buildzie dziwne że ci vista nie wykrywała tego modemu.

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:23:24 »
No ja mam ten modem z Neostrady jak zamawiałem i dostałem. POnad 2 lata temu. Instalowałem sterowniki z płyty dołączonej do tego modemu, ale niestety nie udawało się. Dlatego założyłem ten temat by się dowiedzieć, gdyż nie jestem geniuszem komputerowym :)
Jeśli mógłbym Ciebie prosić o jakiś link poradnik do tych sterowników? Byłbym wdzięczny :)

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:29:36 »
Moje sterowniki ci się nie przydadzą bo każdy operator ma inne ustawienia i internet by ci nie działał
spróbuj tych to są pod neostrade dla visty http://www.vista.pl/porady/149_neostrada_tp_modemy_thomson_speedtouch_330_i_sagem_fast800_w_windows_vista_3_.html powinny działać z vistą jak i z windows 7.

Jeśli chcesz instalować je na windows 7 to uruchom instalator w zgodności z windows vista bo inaczej mogą się nie zainstalować.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwiecień 2009, 19:33:20 wysłana przez robert79513 »

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:34:48 »
Nie wiem czy to też ważna informacja...
Mam ten modem, który kupiłem pod neostradę. Jak wiadomo neostrada okazała się szitem i korzystając z takiej opcji przeszedłem do netti. Czyli te sterowniki będą pasować pod mój modem na netti?

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:36:34 »
To są do neostrady ale może spasują spróbuj
« Ostatnia zmiana: 25 Kwiecień 2009, 19:41:17 wysłana przez robert79513 »

« Odpowiedź #6 dnia: 25 Kwiecień 2009, 19:45:13 »
Kiedyś to nawet tym sposobem próbowałem http://pomoc.x.pl/art.php?12,sterowniki+adsl+netia+konfiguracja+router+modem+usb#usb.speedtouch a jakoś nie wychodziło.
A może mi ktoś podać jakie wersje windowsa by wykorzystały  mój sprzęt? Bo właśnie z tego co wiem to nie wszystkie wersje Windowsa  (np. xp) wykorzystują 4 rdzeniowy procesor.