TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Numery monitorów

Numery monitorów
« dnia: 16 Kwiecień 2009, 00:02:06 »
Mam taki problem, że monitory maja złe numery identyfikacyjne. Jeden to monitor, a drugi telewizor, oba na stałe podpięte.
Monitor jest podpięty pod lewy port DVI, a telewizor pod prawy port DVI na karcie. W nvidia control panel, monitor jest zidentyfikowany jako numer 1, a telewizor jako numer 2. Ale w windowsowym menadżerze jest odwrotnie, czyli monitor jako 2, a telewizor jako 1. Jest to poprostu głupie, instalacja pojawia się na telewizorze......
Teraz się zastanawiam jak to zmienić w windowsie, bo w nvidii jest dobrze, wszędzie na zagranicznych mówią, żeby zamienić wtyczki miejscami, ale wtedy bios i procedura startowa, będzie się pokazywać na telewizorze....

<edit>

Od początku użytkowania win7 tak było, z każdym nowym buildem mam nadzieję, że to się poprawi, ale złudna to nadzieja jak widać (teraz mam 7077).
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2009, 00:07:59 wysłana przez Mikaka »

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
Odp: Numery monitorów
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwiecień 2009, 12:50:49 »
Masz naprawdę wielki problem :]
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwiecień 2009, 12:55:44 »
Ustaw monitor jako domyslny i wtedy pewnie pomoże .

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwiecień 2009, 13:16:18 »
Nie ma jak, chyba że ukryta gdzieś opcja jest.

Monitor 2, czyli ten który ma być domyślny (i mieć numer 1), już jest, chyba, że "main display" znaczy co innego.

I może to nie jest duży problem, ale nie moge oglądać TV jak się windows instaluje, jeżeli nie odłącze telewizora przed instalacją.