Bardzo mi przykro ale ... wymiana czegokolwiek w laptopach raczej nie ma sensu. Niema tutaj chlodzenia jak w zwyczajnym PC. A i karty graficzne to raczej cenowo odstraszaja. Nie bedzie to tak jak w PC nowa karta 500zl ... tylko z 1500zl. Do tego dochodza jeszcze mozliwosci chlodzenia . a tego niemozna wymienic. Wiem ze w laptopach Compala mozna wymieniac podzespoly i nawet firma wydaje nowe chlodzenia itp... Jednak wiekszosc producentow unika takiego zabiegu. Sam chcialem wymienic sobie procka z 2,4GHz na jakiegos 3GHz (C2D) jednak przemyslalem i dochodze do wniosku ze jest to malo oplacalne. Beda problemy z wydajnoscia chlodzenia (przy 2,4GHz mam juz ok 70C na procku i po ok 60C na rdzeniach) Przy 3GHz pewnie bylo by wiecej. Tak samo karta grafiki.. Dodatkowym problemem jest zasilacz. Mozna dokupic wiekszy ale to koszt znowu kolejnych ok 300zl... Wiec za wymiane samej grafiki ok 1400zl (jesli chodzi o radeona 4xxx) + zasilacz ok 200-300zl wiec na takie cos musisz wydac ok 2000zl. Co chyba malo jest oplacalne. Zawsze mozna podkrecic, jednak jest to baaardzo ryzykowane. Podzespoly w lapkach juz sa na granicy swoich mozliwosci (jesli chodzi o ciepelko). Jedyne co mozna bezpiecznie wymieniac to RAM i dysk (oczywiscie jesli MOBO pozwala na taki zabieg). Ja mam radeona mobility 3650 512MB i wszystkie gry jak narazie dzialaja mi plynnie przy procku T8300 2,4GHz , ramu mam "tylko" 3GB (mialem 4 ale zrezygnowalem 0 poprawy a wiecej "zjada" pradu).
Edit. Jesli bardzo chcesz podkrecac to procka przez programy (bios odpada chba ze modyfikacja), tak samo ma sie grafika (wiem ze ATI mozna podkrecac w Riva Tuner tylko jakis modowany musi byc..) .