Co prawda jestem zwolennikiem rozwiazan Microsoftu i od moich piewszych chwil przy komputerze towarzyszyl mi dos, win3.1 i ogolnie windowsy od 95 do visty...ale odkad przesiadlem sie na Mac OS, nie ciagnie mnie juz spowrotem i jestem naprawde zadowolony z Leoparda. moj glos pada wiec na Mac OS i gdybym mogl wybrac 2 glosy to padlby na Viste. usprawiedliwiajac sie nieco - z gier na pc juz zrezygnowalem, od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.
Również ostatnio zauważyłem, że wolę MacOS'a, z tych i nie tylko tych powodów. Jestem właścicielem iMac'a z procesorem G5. Nie jest to może rozwiązanie najnowsze, ale miło mi się na nim pracuje. Korzystam z systemu 10.4.11, a już wkrótce przesiądę się na 10.5.4. Wszystko czego potrzebuję do szczęścia pod Maczkiem to Firefox, iLife'08 i Office 2008 (wciąż działają na starych procesorach, i dobrze).
Ah, i wiele gier też jest wydawana pod MacOS. Niestety, nie w Polsce. Ktoś tutaj pamięta grę Marathon (od Bangie [mam wrażenie, że źle napisalem, proszę wybaczyć xD], twórców Halo)? W '94 bodajże została wydana, tylko na Maca, jeden z największych klasyków gier FPP