@Mercor
Jeśli chodzi o zrzynanie interfacu i pomysły to fakt też sie zgadzam , ale prosze - wejdz na największe polskie forum macowe ( pewnie wiesz jakie i pewnie gdzieś tam mnie widziałeś ) i poczytaj watek o androidzie . Ludzie się oburzyli nie tym ze taki sam interface , a tym , ze taki on brzydki ... zaczeli go zwymyslać od dennego designu , ze jaki on gruby , że iphon lepszy , i jak w ogóle śmieli wypuścić cos bardziej funkcjonalnego od iphona . Jak ktoż się wyłamał i z pośród ogólnego linczu powiedział - Ale w g1 wygodniej sie pisze na sprzętowym qwerty niż na multitoczu to też go zwymyslali ... No cóż tego własnie nie rozumiem .
Tak jak polecam i uwielbiam samego OS X ( nie chodzi mi o same jądro i czym on jest ale o jego podanie i support - zjedz kawior z klapy sciekowej pokrytej błotem to zrozumiesz o co chodzi ;p ) to społeczność jest czasami dziwna , jak gość którego lubie i na tym forum również jest napisal dziwny artykuł - podsumował ile wydał na MBP i Soft ( chyba iLife i iWork ) i potem powiedział czy kupi za to coś fajnego na pc - no i zaczął od kupna Office Enterpirce (gdzie office a gdzie iWork ? z tego co wiem to ona nawet arkusza nie ma , baz danych etc , chyba ze coś sie zmieniło a ja nie wiem ? ) , dalej kupił visual studio o ile sie nie myle etc. etc. i wyszło mu x kasy , potem odjoł to od sumy maca i softu i zostało mu 2000zł więc powiedział z emoże kupić za to acera i podsumował - za tyle samo siana mam PC nędznego acera z częścią softu a nadal nie ma programu do obróbki video cz muzy . No ok ale ma Offica z wypasem i Visual Studio , a przecież macowy soft nie dorasta do pięt tym 2 kolosom ;p . Ok po co to napisałem ? Przecież każdy widzi że gośc porównał 2 odrębne światy tj. PC z softem typowo profesjonalnym do tworzenia aplikacji , zaawansowanych baz , stron www , arkuszy , etc. etc. oraz maca z softem nie tyle dla zabawy a do użytku domowe dla zwykłego zjadacza chleba - bo kto normalny dłubie shell bazy SQL w C# po nocach jak spać nie może ? ( cii ziebal ;p ). I dalej z konkluzją - ten sam osobnik kiedys tłumaczył , że nie nalezy porównywać odrębnych światów , jak porównywano kiedyś prędkości g5 i intelów a teraz co robi ? Office Ent. z iWork
?? No ok widzimy co ten user zrobil i teraz pojawia sie pytanie czy takie jest społeczenstwo ? Nie , ale to społeczenstwo jes ttak małe ze bardziej widać takich osobników przez co całość traci . Nie jestem przeciwnikiem os x a jego wielkim fanem - jeszcze pare chwil temu ( no ponad rok ;p ) byłem o włos od kupna MBP - co mi przeszkodzilo ? Brak Visuala ( ale to szczegół niewązny tak naprawde - xcode i nie ma problemu ) ale durgim i ważnym faktem było -2000zł ;p
Os x jest świetnym systemem , ale urzytkownicy muszą lekko pomysleć , nie wszyscy jest większość wspaniałych ludzi jednak są niektórzy co sa podobni do linuksowców a w swym małym społeczenstwie są bardzo widoczni .
Co do Steava Jobsa(Gooda
) to jest on bogiem ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=PC8Q49KHN48Niewspominając o tym , że jak poszła plota o nawrocie choroby akcje apple spadły .
Reasumując , patrzmy obiektywnie na systemy i sprzęt , oceniajmy tylko jota w jote przypadki . Nie porównujmy ursusa z ferrari .
Na koniec pewnie chaotycznego wywodu( chory jestem i nie mam siły tego czytac i poprawiać 39,4 ) Bądzmy dobrymi multiuserami i życzcie mi żebym w te 5 miesięczne wakacje zarobił za dużo o górkę jakiś 6kzł i żeby zniszka studencka wciąż działała ;p .
Pozdr.