TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystaj±c ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegl±darki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporz±dzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityk± prywatno¶ci oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Stan U¶pienia

Stan U¶pienia
« dnia: 02 Maj 2009, 21:20:20 »
Witam
Mam problem. Otóż komp przed u¶pieniem chodzi cicho a jak przechodzi w stan u¶penia to karta graficzna zwieksza obroty coolera do bardzo bardzo szybkich, że na dłuższ± metę to trudno wytrzymać.
Czy to wina windowsa czy co¶ ze sprzętem. Chyba wył±cze możliwo¶ć auyo u¶pienia jak my¶licie ??

Odp: Stan U¶pienia
« OdpowiedĽ #1 dnia: 02 Maj 2009, 21:43:04 »
Na moje oko to jaka¶ aplikacja steruje obrotami wentylatora. W stanie u¶pienia jest wył±czona i wentylator chodzi na standardowych obrotach. Wymień tego fana na większego i cichszego.

Odp: Stan U¶pienia
« OdpowiedĽ #2 dnia: 02 Maj 2009, 21:48:08 »
No to może być prawda wiem, że na XP jak nie było to grafy sterowników to się tak darł jak obł±kany heh :D
A po zainstalowaniu ucisza się.

To samo jest przy każdym wł±czaniu winda. W czasie ładowania się BIOSA tak ryczy jak już Wind się zaczyna to przestaje.

Chyba program od sterów się wył±cza.
Poszukam co¶.
Dzięki za nakierowanie.