TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Stan Uśpienia

Stan Uśpienia
« dnia: 02 Maj 2009, 21:20:20 »
Witam
Mam problem. Otóż komp przed uśpieniem chodzi cicho a jak przechodzi w stan uśpenia to karta graficzna zwieksza obroty coolera do bardzo bardzo szybkich, że na dłuższą metę to trudno wytrzymać.
Czy to wina windowsa czy coś ze sprzętem. Chyba wyłącze możliwość auyo uśpienia jak myślicie ??

Odp: Stan Uśpienia
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2009, 21:43:04 »
Na moje oko to jakaś aplikacja steruje obrotami wentylatora. W stanie uśpienia jest wyłączona i wentylator chodzi na standardowych obrotach. Wymień tego fana na większego i cichszego.

Odp: Stan Uśpienia
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maj 2009, 21:48:08 »
No to może być prawda wiem, że na XP jak nie było to grafy sterowników to się tak darł jak obłąkany heh :D
A po zainstalowaniu ucisza się.

To samo jest przy każdym włączaniu winda. W czasie ładowania się BIOSA tak ryczy jak już Wind się zaczyna to przestaje.

Chyba program od sterów się wyłącza.
Poszukam coś.
Dzięki za nakierowanie.