Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem nowego komputera i Win 7. Wcześniej korzystałem z WinXP na starym sprzęcie i nigdy nie spotkałem się z problemem, który teraz opiszę.
Mam najnowsze sterowniki, DirectX'a i Win 7. Grałem już w CoD4, CoD5 i wszystko w porządku do czasu, aż zainstalowałem X mena.
Otóż gra działa poprawnie niewliczająca tego, że w intro podczas uruchamiania gry i innych filmikach podczas grania NIE ma dźwięku. To bardzo przeszkadza i ze względu na dialogi w tych filmikach odszyfrowanie fabuły jest dużo cięższe, a przyjemność z gry znacznie niższa.
Filmiki zostały zakodowane chyba w jakiś dziwny format .bik, który może odtworzyć gra. Screen z folderem, który zawiera filmy z gry poniżej:
Chciałbym móc oglądać te filmiki z dźwiękiem.
Próbowałem już aktualizacji DirectX'a i sterowników karty graficznej. Zmieniałem jakaś tam wersje kodeków K-lite Codek na Storm Codek. Posiadam kartę dźwiękowa Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer. Wszystkie dźwięki takie jak muzyka, filmy avi czy w innych grach działają poprawnie prócz tych filmików z gry Xmena.
Grałem już w wiele starszych tytułów na starszym PCecie i nigdy nie miałem podobnego problemu. Nie mam zielonego pojęcia jak to naprawić.
Czy ktoś wie o co chodzi?