Dziwne Instrukcję pisałem dokładnie, podczas integracji pakietu językowego (zgodnie z tym co robiłem) więc nie ma mowy o jakichkolwiek błędach. Być może po prostu do buildu wyższego niż 7100 trzeba wydać dodatkowe polecenia aby działało.
A jaki system integrowałeś korzystając z tej instrukcji? 32- czy 64-bitowy?
Przyczyną problemów nie jest tu żaden skomplikowany błąd - to w zasadzie całkiem logiczna rzecz. Zacytowałem wcześniej wyjaśnienie:
Wersja 32-bit: 1 - Starter, 2 - HOMEBASIC, 3 - HOMEPREMIUM, 4 - Professional, 5 - Ultimate
Wersja 64-bit: 1 - HOMEBASIC, 2 - HOMEPREMIUM, 3 - Professional, 4 - UltimateMontujemy w końcu konkretny obraz (w install.wim jest ich kilka), a później konkretnego obrazu używamy do instalacji.
Wg Twojej instrukcji podajemy nr 4 - co oznacza "Ultimate" dla Windows 64-bit i "Professional" dla Windows 32-bit.
Następnie instalujemy system. W instalatorze Visty wybieramy przy starcie konkretną edycję systemu (a więc 1, 2, 3, ...), a w instalatorze Windows 7 domyślnie wybierana jest edycja "Ultimate". Problem jest taki, że nie wykonywaliśmy modyfikacji obrazu odpowiadającego za "Ultimate", a w instalatorze domyślnie ustawiliśmy język polski (który nie został należycie zintegrowany z obrazem numer 5 - czyli Ultimate).
Integrowałem dwie wersje - i 32-bit, i 64-bit. Dla 32-bitowego Windowsa należało ustawić '5' jako numer obrazu, dla 64-bitowego '4' - i wszystko działa jak należy.
Być może w wersji 7100 RC 32-bit obraz "Ultimate" siedział pod numerem '4', a w kolejnych buildach dodano na wcześniejsze miejsca w liście dodatkową edycję systemu i "Ultimate" powędrowało wyżej?
Co do braku dwóch wspominanych przeze mnie poleceń - sprawa jest ewidentna - autor artykułu, który tłumaczyłeś, zwyczajnie zapomniał o tym.
Instalacja przebiegać będzie jak należy po wystartowaniu z płyty, natomiast nie może po instalacji spod systemu operacyjnego.
Do tych dwóch różnych wariantów wykorzystywane są dwa różne zestawy plików. Twoja instrukcja każe skopiować tylko jeden z nich, ale nie wspomina o drugim.