TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Przejście z XP na Win 7 RC 7100 - odmowa dostepu do plików

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
Zaistalowałem kuzynowi Win 7 i wszystko ładnie się zainstalowało.
Dysk jest podzielony na 3 partycje, NTFS.

1. C: 30GB, formatowana, z xp na win 7
2. D: 50GB plki instalacyjne
3. E: 110GB filmy muzyka zdjecia itd.

Niestety byla po instalacji 7 odmowa dostepu do partycji E, jakby nie byla wykryta.
Po ustawieniu UAC na poziom zerowy, partycje wykrył i mozna było wejść ale nie mozna bylo nic z plikami zrobic. (wyskakiwało You don't have permission itd. chociaż konto admina itd.)

Zainstalowalem paragon hard disk manager i tam jest opcja exportu plikow i po exporcie na inne partycje te pliki działają. ale t zbyt długo trwa i nie ma tyle miejsca żeby to przenieść w całości.

Zrobilismy wiec format C i powrot do xp, żeby coś sie dalo dhaczyć, nadać pozwolenia itd.
Niestety tu tez jest odmowa dostepu i nic nie mozemy zrobić.

Jak odyskać pliki? Bo fizycznie one są... Dysk uszkodzony nie jest.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline michau

• 3974
Odp: Przejście z XP na Win 7 RC 7100 - odmowa dostepu do plików
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maj 2009, 10:01:03 »
Musisz plikom nadać właściciela :)

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maj 2009, 18:38:44 »
Już wcześniej uporaliśmy się z problemem ;)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2009, 10:22:48 »
A co w przypadku, gdy systemu są współdzielone?
Też mam taki efekt, że jak działam na Win7, nie mogą modyfikować plików na partycji XP.
Czy zmiana właściciela na użytkownika Win7 nie zaszkodzi dostępowi do tych plików z poziomu XP?

jd