TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Klasyfikacja systemu niedostępna

Offline sales

Klasyfikacja systemu niedostępna
« dnia: 06 Maj 2009, 08:09:11 »
Witam. mam taki problem. Zainstalowałem ostatnią wersję Windows 7 RC 32-bit. pobraną ze strony Microsoft. Instalacja przebiegła bez problemu ale...
Po instalacji próbowałem  przeprowadzic Test wydajności komputera w Panelu Sterowania. Niestety po kilku minutach otrzymałem komunikat że test taki nie mógł byc dokończony z powodu błędu czy braku sterownika w systemie. Nie wiem o co chodzi. Wczesniej miałem Vistę i nie było problemów. Test wydajności był; 5.9. Czyli komputer mam w miarę mocny. Moze ktoś podpowie o co chodzi? I  jeszcze jeden problem. Otóż w Panelu w linijce gdzie podawana jest wielkość zainstalowanej pamięci, nic nie ma. Nie jest podana żadna wartość. Jest puste miejsce. A pamięć jest 4 gb. Natomiast w Everescie podana pamięć jest prawidłowo. Czyli: 3583 gb. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2009, 08:17:07 wysłana przez sales »

Offline michau

• 3974
Odp: Klasyfikacja systemu niedostępna
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2009, 09:10:26 »
Daj screen`a,
Podaj konfigurację Twojego komputera,
Sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki i czy niema jakiś nowszych.

Offline sales

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maj 2009, 09:59:48 »
Nazwa płyty głównej - Gigabyte GA-M61SME-S2L v2
Procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, 2310 MHz
Pamięć: w sumie 4000 mg (dostepna:3583 MB)
Nazwa modułu   GoodRAM GR800D264L5/2G
Taki komunikat ukazuje się na ekranie:
"Nie mozna ukończyć oceny wydajności. Ocena wydajnosci lub inna operacja nie została pomyslnie ukończona.
Przyczyna jest bład raportowany przez system operacyjny, sterownik lub inny składnik."
Jedna mała uwaga: W chwili obecnej w systemie mam sterowniki od płyty głównej które były w juz po instalacji systemu. Wczesniej zainstalowałem stery przeznaczone do Visty bo do Win 7 nie ma. I były problemy pewne zwiazane ze stabilnoscia. Przeinstalowałem system i juz nie instalowałem sterowników. Zostałem na tych które ma system.
Ale w obu przypadkach wystepował ten problem który podałem. Sam nie wiem o co chodzi.
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2009, 10:28:19 wysłana przez sales »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2009, 11:50:11 »
W którym momencie występuje błąd? Podczas sprawdzania grafiki, procka, ramu?

Offline sales

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maj 2009, 14:37:25 »
Trudno powiedzieć. Pod sam koniec testu

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maj 2009, 18:20:25 »
Kontroluj to co jest tam napisane jak się robi test i w którym momencie się kończy.

Offline sales

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Maj 2009, 22:56:12 »
Kontroluj to co jest tam napisane jak się robi test i w którym momencie się kończy.
Ostatnia czynnością w czasie testu jest Sprawdzanie wydajności dysków. Potem przez chwilkę błysnie informacja ze test zakończono i wyswietla się informacja o błędzie o którym pisałem wczesniej