TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Backup przed instalacją

Offline Szm3R

Backup przed instalacją
« dnia: 06 Maj 2009, 13:41:08 »
witam,
Szykuję się powoli do instalacji wersji RC i mam pewien dylemat dotyczący backupu danych przed instalacją... stąd moje pytanie:
Czy backup w tym wypadku jest konieczny? często przytrafiają się utraty danych? ktoś robił instalkę bez backupu? czy wszystko było ok?

Mam kilkaset GB bardzo ważnych danych i mój problem polega na tym że z jednej strony obawiam się o ich utratę a z drugiej strony nie mam za bardzo gdzie upchnąć tak dużej ilości danych... jakieś rady/podpowiedzi?

Odp: Backup przed instalacją
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2009, 13:47:10 »
Czy dane te są umieszczone na partycji systemowej? Jeśli nie to nic im się nie stanie.

Offline Szm3R

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maj 2009, 13:48:28 »
Nie, na partycji systemowej stoi jedynie XP. Wszystkie dany są na pozostałych partycjach... czyli rozumiem że w takim wypadku mogę spokojnie stworzyć nową i na niej postawić RC?

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2009, 13:50:11 »
A jakiej wielkości jest partycja z XP?

Offline Szm3R

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maj 2009, 13:57:29 »
80 GB bodajże

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Maj 2009, 21:13:50 »
Z całą pewnością w takim razie dane sa bezpieczne , a i ta partycja spokojnie starczy na windows 7 ( co ty tam miałeś ;p ? ja na xp systemowa miałem 6gb ;p ) . Jest jednak mozliwośc , ze partycja systemowa i z danymi jest dyskami logicznymi na partycji rozszerzonej to istnieje nikłe prawdopodobienstwo utraty , jednak jak systemowa jest to partycja podstawowa to nie ma obaw .

Offline Szm3R

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Maj 2009, 23:34:31 »
Już jestem po instalce, wszystko śmiga, nic nie straciłem :P

Dzieki za pomoc i pozdrawiam