TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z dźwiękiem w Max Paynie!

Problem z dźwiękiem w Max Paynie!
« dnia: 06 Maj 2009, 20:36:20 »
Mam problem z dźwiękiem w Max Paynie. W menu nie ma muzyki, są tylko odgłosy. Podczas gry jest jeszcze gorzej, dźwięk dziwnie się zniekształca i robią się takie zacinki, a w story (ten komiks)  nawet żadnego głosu nie ma! Próbowałem z trybem kompatybilności Windows XP Service Pack 2, to samo tyle że działa nowa gra a bez trybu kompatybilności pasek ładowania zatrzymuje się na początku. Jestem że tak powiem zażenowany tym że taka fajna gra nie działa na tym jakże dobrym systemie. Dodam że gram na laptopie HP Pavilion dv6500 z procesorem Intel Pentium Dual-Core 1.48 Ghz z kartą graficzną GeForce 8400 512 MB VRAM. Sterowniki nowe, aktualizowane przez Windows Update. Build systemu to 7000.

Odp: Problem z dźwiękiem w Max Paynie!
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2009, 20:50:47 »
Spróbuj zainstalować stery do dźwięku od Visty. Mi dźwięk szwankował jak zainstalowałem stery z WU.

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maj 2009, 21:58:07 »
Tylko że ten od Visty sterownik nie chce się zainstalować bo wyskakuje okienko z takim tekstem "Żaden sterownik nie był obsługiwany przez ten pakiet sterowników". A karta dźwiękowa to Realtek High Definition Audio więc pobrałem stery ze strony HP do Realteka. :|

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2009, 23:40:12 »
Też miałem to samo, więc to wina Sevena nie sterów.. ja mam X-Fi Xtreme Audio.

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maj 2009, 01:10:57 »
Do grania - tylko konsola. A wiem co piszę.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maj 2009, 08:35:48 »
orzech, twój post jest związany z tematem? Nie? To wypad mi z takimi postami bo ja konsol nie cierpię (Pegasus jedyna lubiana przeze mnie konsola 8-bitowa), a komp też jest do grania.

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Maj 2009, 12:19:53 »
Szacunku troche i rozwagi w rozmowie nie zaszkodzi.

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Maj 2009, 13:35:16 »
orzech, twój post jest związany z tematem? Nie? To wypad mi z takimi postami bo ja konsol nie cierpię (Pegasus jedyna lubiana przeze mnie konsola 8-bitowa), a komp też jest do grania.
Rozumiem cię, bez myszki i klawiatury co niektórzy się gubią. Komputer też jest do grania, masz rację, ktoś na xboxie odpalił kiedyś linuxa - tylko po co?
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #8 dnia: 07 Maj 2009, 13:54:00 »
Może eksperymentował? :) A ciekawe czy komuś się uda odpalić Windowsa na konsoli. ;D