Więc co mam zrobić, gdzie w rejestrze systemu zmienić
MAKSYMALNĄ ILOŚĆ ZNAKÓW DOSTĘPNĄ DLA IKONY?
Chodzi o to żeby ikony w Win 7 w folderach wyświetlały mi się w
IDENTYCZNY sposób jak w
XP w Widoku Ikony.
Mianowicie jak ustawię w Win 7 na
Małe Ikony to mam listę,
Średnie Ikony są za duże, więc jedynym wyjściem abym miał ikony wyświetlane w podobny sposób jak w XP to ustawienie pomiędzy
Małe Ikony, a
Średnie Ikony. Czyli wygląda to tak:
Niby mógłbym zostać na tym widoku pomiędzy
Małymi, a
Średnimi Ikonami, ALE w Win 7 ograniczenie jest maksymalnej liczby wyświetlanych znaków dla nazwy ikony jest znacznie większe niż w XP, przez co cały folder nie dość, że wygląda bardzo brzydko to jeszcze niesamowicie nie wygodnie się go przegląda. W
XP natomiast
ograniczenie maksymalnej nazwy ikony wynosi 9 znaków plus '...'
ale jest 'uaktywniane' dopiero
po przekroczeniu 11 znakówW Win 7 natomiast
ograniczenie maksymalnej nazwy ikony wynosi 42 znaki plus '...' (SIC!!!!!)
ale jest 'uaktywniane'
dopiero po przekroczeniu 44 znakówCo zrobić ażeby zmienić te ograniczenia na takie, jakie są w XP?Drugie pytanie:
Co zrobić (zmienić w rejestrze) ażeby posiadając ostawiony pasek na Nigdy nie scalaj móc otwierać 'przypięte' programy ile razy tylko mi się podoba, a nie żeby otwierało mi się okno? (
Tak wiem, było to pytanie wcześniej, ale 'wyciąganie' dodatkowego okna nie wchodzi w rachubę.)
Wygląda to tak:
Jak mam ustawione na
Nigdy nie scalaj, mogę pootwierać nieograniczoną liczbę folderów, które nigdy nie zostaną scalone, a okno przypięto programu jest otwierane
a chciałbym ażeby była ikona, taka jak w
Zawsze scalaj, ukrywaj etykiety.
Ale jak ustawię
Zawsze scalaj, ukrywaj etykiety (
Scalaj, gdy pasek zadań jest pełny) to wtedy ikona programu jest taka jaka powinna
ale foldery są scalone. ;/
Więc co mam zrobić ażeby posiadać normalną przypiętą ikonę i niescalone foldery?Jeszcze mi przeszkadza jak kliknę PPM na jakiś folder na pasku zadań. Tzn. chciałbym ażeby zamiast tego 'nowego' menu jak się kliknie PPM było to 'stare' z XP, które jest ukazywane jak się wciśnie SHIFT+PPM.
Inaczej mówiąc
PPM = ma być stare menu,
SHIFT+PPM = ma być nowe menu.
Jakby wszystkie ten i dwa powyższe problemy zostałyby rozwiązane to byłbym bardzo zadowolony.