TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

W co się teraz gra?

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
Odp: W co się teraz gra?
« Odpowiedź #90 dnia: 15 Luty 2009, 17:52:20 »
Ja ostatnio grałem w Crysis'a. Nie jest taki trudny, ale jednak bardzo mnie wciągnął, a zwłaszcza grafika na high jest...hmm.... poprostu cuuudna  ;D

Na medium działa mi przyzwoicie, na High przycina troszkę (podkrecony proc. do 2.7 i podkręcona grafa...) oczywiście na 1280x1024. Sam Crysis ma kilka fajnych opcji jak na tego typu strzelankę (tryb siły, szybkości, ochrony, niewidzialność), ładna gafika i... tyle. prosta odprężająca ładna gierka. Chyba niczym wiecej nie miała być... Grałem w demo ale to chyba pierwsza gra gdzie ktoś wpadł na pomysł żeby zamienić dżunglę w arktykę. (pomijając podobną sytuację w Icewind Dale gdzie Kuldahar borykało się z zimą :D)

Ja ostatnio grałem w Crysis'a. Nie jest taki trudny, ale jednak bardzo mnie wciągnął, a zwłaszcza grafika na high jest...hmm.... poprostu cuuudna  ;D
Crysis się już ludziom przejadł... osobiście oprócz grafiki nic fajnego nie zauważyłem... niestety...
Grał ktoś z was w Chrome?
Ludzie lubią proste strzelnianki i arcadówki, a symulatory to coś co lubią tylko nieliczny (czyt. pro gracze)

Grałem ale krótko, nie wciagnęło mnie choć jak na polską produkcję to naprawdę dobra gra.
Ja lubię sporo typów gier, czasem wolę coś bardziej wymagającego, przygodowego, ekonomiczego, zależy od potrzeb a nie czy jestem tylko *pro* dziś czy jutro typical EA user...

he ? co to jest profesjonalny gracz ? Ja gram tam 4fun ;p najczęściej teraz fraguje przez siec w Gore , chrome mam na płytce z click! ale jeszcze nie grałem tylko zainstalowałem a mam już od paru miechów , troche w baldura też , no i diablo , a ostatnio naszła mnie ochota na mdk , musze poszukac płytki w piwnicy ;p

Weź sobie chrome sprawdź to zrozumiesz, że polskie wcale nie musi być złe... ja pierwszy raz grałem w 2005 i teraz znowu do niej powracam :)

Jasne że nie musi być złe - patrz staruteńkie G-Police (ciekawa, dołączona kiedyś daaawno do CDA), kilkuletnie Call Of Juarez, naprawdę dobra grafika, przerywniki iście filmowe czy chociażby naprawdę zajebisty jak na cRPG Wiedźmin, który chyba jest najlepszą polską grą... Swoją drogą, pamiętam jak kiedyś wysłałem do twórców (z 4czy 5 lat temu, nie pamiętam)10 pytań. O bronie, czy by poszła na moim Radeonie 9100 itd. :D Kwestia broni sienie zmieniła - można używać innych ale miecze to podstawa i w sumie nie warto ich zmieniać na nic (taką też dostałem odpowiedź) Co do karty graf... Powiedziano mi że wystarczy (pewnie nie do high) ale jako że gra wyszła znacznie później, dodano naprawdę świetne efekty graficzne, system dnia i nocy... I wątpię żeby w ogóle poszło na tym Radku dziś ;)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Luty 2009, 19:00:46 »
Z Polski gry Techland'u się dobrze zapowiadają... Chrome 2 i Warhund, Cal Of Juarez: Więzi krwi.
Reality Pump robi nowego Two Worlds'a który też się dobrze zapowiada, Niestety CI (city interactive) obniża nam średnią bo wydają co pół roku niedorobione gry z wielką ilością bugów, z AI równym 1, kodem zoptymalizowanym jak w GTA IV (teraz podobno poprawili optymalizacje), a gra gry ich są na 2-4h.

Zbaczam trochę z tematu więc tyle o polskich grach... I powiem pewne mądre powiedzenie... gra są jak system, tym łatwiejszy w obsłudze ty więcej osób go używa...

MSIKT6V

« Odpowiedź #92 dnia: 19 Luty 2009, 20:46:15 »

Na medium działa mi przyzwoicie, na High przycina troszkę (podkrecony proc. do 2.7 i podkręcona grafa...) oczywiście na 1280x1024. Sam Crysis ma kilka fajnych opcji jak na tego typu strzelankę (tryb siły, szybkości, ochrony, niewidzialność), ładna gafika i... tyle. prosta odprężająca ładna gierka. Chyba niczym wiecej nie miała być... Grałem w demo ale to chyba pierwsza gra gdzie ktoś wpadł na pomysł żeby zamienić dżunglę w arktykę. (pomijając podobną sytuację w Icewind Dale gdzie Kuldahar borykało się z zimą :D)

Ja grałem na high i szło całkiem ładnie przy jakis extremalnie ostrych scenach troche sie zcinało tak to szło cały czas jakies 25-35fps, chciałbym tez tutaj wspomnieć, że gra chodzi mi na Windows 7 płynniej niż na Viście a nawet XP'ku.
« Ostatnia zmiana: 19 Luty 2009, 20:48:04 wysłana przez MSIKT6V »

QkiZ

« Odpowiedź #93 dnia: 20 Luty 2009, 10:23:25 »
Gry które mi poszły i sobie teraz poginam na win7: GTA:SA, NFS Carbon, NFS Undercover.
Na Ubuntu pykam w : UFO Alien Invasion, Tekken 3 (ePSXe), Parasite Eve (ePSXe), Mortal Kombat Trilogy (Wine).

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #94 dnia: 26 Luty 2009, 23:05:40 »
Na Ubuntu pykam w : UFO Alien Invasion

Już lepiej odpal sobie stare UFO albo X-Com lepszy klimat,grafika i grywalnosc nie wszystko co odnowione jest lepsze :(

OK mam pytanko Dawn Of War 2 odpaliłem i jest w szoku max detale w 1680x1050 i użycie ramu uwaga 248mb sprawdzałem windows pokazuje dobrze...pierwsza czesc o wiele wiecej ramu używała...

Dodatkowo Left 4 Dead bardzo fajny FPP ale tylko na najwyższym poziomie :)

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Luty 2009, 23:21:18 »
Ktoś wspominał coś o F.E.A.R. 2? Kupiłem kilka dni temu i muszę przyznać, że naprawdę jest niezły. Wysoka grywalność, poziom trudności może nieco zaniżony ale co tam. I grafika przy okazji też daje radę, no może poza efektem ognia... Moim zdaniem lepsza od jedynki, jeśli podobała się komuś jedynka - to dwójka powinna tymbardziej ;D

Idę pykać dalej :D

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #96 dnia: 26 Luty 2009, 23:35:02 »
Ja wspominalem ;) Spodobala mi sie po przejsciu demka, w przyszlym tygodniu powinni mi przyslac pelna wiec zobacze czy podziele Twoje zdanie :P Przynajmniej po demku jak narazie podzielam ;)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #97 dnia: 27 Luty 2009, 00:48:26 »
Ja wspominalem ;) Spodobala mi sie po przejsciu demka, w przyszlym tygodniu powinni mi przyslac pelna wiec zobacze czy podziele Twoje zdanie :P Przynajmniej po demku jak narazie podzielam ;)

Mercor masz niskie standardy... :) Fear 2 demko było okropne mała dziewczynka już mi się znudziła...już wiecej zabawy jesli chcesz sobie postrzelac jest w Left 4 Dead pykam nieraz i gierka wymiata na najwyższym poziomie 20 leveli jest ale za każdym razem troche inne + niedługo mają dac nastepne 20 w dodatku za free :)

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #98 dnia: 27 Luty 2009, 03:17:37 »

Mercor masz niskie standardy... :) Fear 2 demko było okropne mała dziewczynka już mi się znudziła...już wiecej zabawy jesli chcesz sobie postrzelac jest w Left 4 Dead pykam nieraz i gierka wymiata na najwyższym poziomie 20 leveli jest ale za każdym razem troche inne + niedługo mają dac nastepne 20 w dodatku za free :)

Co do moich standardow prosilbym sie nie czepiac, nie ocenia sie gry po demie - demo albo zacheci do kupna albo nie, mnie zachecilo i w inne gry nie wnikam. Pozatym - slyszal pan kiedys o czyms takim jak gust ? ;)
« Ostatnia zmiana: 27 Luty 2009, 03:19:25 wysłana przez Mercor »

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #99 dnia: 27 Luty 2009, 11:12:53 »
nie ocenia sie gry po demie - demo albo zacheci do kupna albo nie, mnie zachecilo i w inne gry nie wnikam. Pozatym - slyszal pan kiedys o czyms takim jak gust ? ;)

Dobra twój gust...co do demka po to wydali żeby użytkownik sobie sprawdził z czego jestem zadowolony zamiast całą grę z torrenta sciągnołem tylko demko i oceniłem...

Co do Fear 2 po demku wnioskuje że jest to duży krok w tył nawet nie jest to dobry odgrzewany kotlet...

Wady:
-Dla mnie denerwujący fakt podczas strzelania z karabinu 1/4 ekranu zajmuję mi głupi efekt a Fear 1 może 1/9...
-Slow motion lepsze było w Fear 1 w 2 zrypali to...
-Grafika prawie identyczna jak w pierwszej czesci nawet cieni lepiej wyglądały w 1 nawet jest chyba filmik na youtube który to pokazuje...
-Dzwieki i Muzyka hm muzyke wyłanczam zawsze w FPP a dzwiek na takim samym poziomie jak w Fear 1...
-Klimat zero już wiemy z kim walczymy i wszystkie sztuczki na nas nie działają w Fear 1 potrafiłem podskoczyc w Fear 2 nic...
-AI haha sami wskakują pod lufe pewnie dlatego jest wiecej przeciwników...
-Co do przeciwników to samo co w Fear 1...

Więc jakie zalety ma Fear 2? to jest odgrzewany kotlet w gorszym wykonaniu z wiekszymi wymaganiami...

Chyba że demko jest takie badziewne i full wersja dałą by mi więcej...

Nie oszukujmy się Fear 2 to nie wypał i tyle fajny pomysł zrypali wykonaniem...a banda frajerów mimo pogrania w demko kupi orginał i zobaczymy Fear 3 :(

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Luty 2009, 14:03:15 »
Hehe, no coz, w takim razie zaliczam sie do tej bandy frajerow :) Gra mi sie podoba i nic na to nie poradze - moze nie jest to hit, i nie jest zbyt ambitna, ale doskonala zeby sie zrelaksowac po calym dniu pracy ;)

Chociaz zgodze sie z kilkoma punktami - slow motion wogole jest do d....muzyka niezbyt, klimat ? coz...zwykla strzelanka, AI niezbyt. Ale ogolnie gra sie przyjemnie :)
Z tym ze ja o wymagania sie nie martwie, wkladam plyte i gram.

Ogolnie, moglo byc lepsze, ale chyba nie jest tak tragicznie jak mowisz :)

« Odpowiedź #101 dnia: 27 Luty 2009, 14:06:57 »
A Ja gram wsieciówki a najlepsza jest Trackmania
Gram tez w Cs'a Tibie plemiona itp gry od czasu do czasu GTA4
Numer gg 6504607

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #102 dnia: 27 Luty 2009, 19:35:46 »
ale doskonala zeby sie zrelaksowac po calym dniu pracy ;)

Jak już po pracy szukasz czegoś to Left 4 Dead przyjemna strzelanka już 3 dzien się męczę utknołem na 3 misji a jest 20...najwyższy poziom rządzi :)

http://www.l4d.com/home.php

A frajerem będziesz jak nie anulujesz zakupu Fear 2...już lepiej sobie z torrenta sciągni jak już dawać pieniądze to na dobry produkt...

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #103 dnia: 27 Luty 2009, 22:46:24 »
Left 4 Dead tez zagram, napewno :) Wiem ze dobre, pozatym jestem fanem gier ze stajni Valve.

Zamowienia FEAR2 nie anuluje bo chce zagrac, a gier nie pirace - pozatym mam nieprzerobiona konsole ;)

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Luty 2009, 00:02:32 »
Left 4 Dead tez zagram, napewno :) Wiem ze dobre, pozatym jestem fanem gier ze stajni Valve.
No właśnie w L4D też muszę zagrać, również kocham gry Valve.
Zamowienia FEAR2 nie anuluje bo chce zagrac, a gier nie pirace - pozatym mam nieprzerobiona konsole ;)
F.E.A.R. 2 jest - moim zdaniem - naprawdę dobry, po prostu solidny FPS. Ja nie żałuję wydanej stówy. Nieco przykrótki niestety, ale dobry. Ah i czytałem że demko było mierne (na PCLabie bodajże żeby nie być gołosłownym), a pełniak dużo lepiej wypada w porównaniu z nim... Więc skoro mówisz, że demko Ci się podobało to pełna wersja pewnie tym bardziej :)
« Ostatnia zmiana: 28 Luty 2009, 00:05:32 wysłana przez japan »