TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Nvidia udostępnia sterownik WHQL (geForce) dla systemu Windows 7

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
x86: http://www.nvidia.com/object/win7_x86_185.85_whql.html
x64: http://www.nvidia.com/object/win7_x64_185.85_whql.html

Dodanie wsparcia dla CUDA 2.2 (zwiększa wydajność aplikacji wykonujących obliczenia na GPU).
Podniesienie wydajności w wielu aplikacjach 3D. Przykładowy wzrost w porównaniu do sterowników 181 (wyniki mogą się zmieniać w zależności od procesora graficznego, konfiguracji systemu i ustawień gry):
- do 25% wyższa wydajność w The Chronicles of Ridick: Assault on Dark Athena,
- do 22% wyższa wydajność w Crysis: Warhead (włączony antyaliasing),
- do 11% wyższa wydajność w Fallout 3 (włączony antyaliasing),
- do 14% wyższa wydajność w Far Cry 2,
- do 30% wyższa wydajność w Half-Life 2 (przy wykorzystywaniu systemu 3-way i 4-way SLI),
- do 45% wyższa wydajność w Mirror's Edge (włączony antyaliasing).
Wsparcie dla GeForce Plus Power Pack 3 (bezpłatny zestaw aplikacji PhysX i CUDA do pobrania stąd).
Liczne poprawki błędów.
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
Odp: Nvidia udostępnia sterownik WHQL (geForce) dla systemu Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maj 2009, 08:28:00 »
a dla zwykłego użytkownika dużej różnicy nie będzie ;) ale zawsze coś.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maj 2009, 10:50:32 »
Instalowałem sterowniki z tej seri (zdaje się, że bez certyfikatu WHQL) tydzień temu - "nVidia Quadro FX Release 185,81 for Notebooks BETA - Windows 7 64-bit".
Próbowałem zainstalować i te ( 185.85_desktop_win7_64bit_english_whql ) - w obydwu przypadkach rzecz kończy się w ten sam sposób:

Piszę ten tekst, aby niektóre osoby nie zniechęcały się podczas instalacji sterowników gdy otrzymują wspomniany komunikat - pomimo błędu, sterowniki da się zainstalować i działają bez problemów.
Mój sprzęt: nVidia Quadro FX570M
Pozdrawiam,
Wojtek

Niedostępny przez najbliższe tygodnie/miesiące. Nie będę odpisywał w subskrybowanych wątkach, nie będę odpisywał na wiadomości prywatne.

Offline ARTi87

• 270
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maj 2009, 10:55:50 »
Miałem rano to samo dokładnie.Skasuj stare uruchom ponownie kompa niech sie zainstaluje te wbudowane w windowsa znowu rejstart i potem instaluj te nowe.Ja tak własnie robiłem i smiga :) Pozdrawiam.

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Maj 2009, 13:09:13 »
ja mam taka kartę jak w opisie, gdy zainstalowałem nowe stery dla niej pojawiły się problemy w nfs undercover
gry uruchomiłem widziałem lądowanie i dalej nic czarny ekran i tylko dźwięki słyszałem
na starych wszystko działało, zobaczę czy te nowe będą działać poprawnie!

jeśli ktoś miał taki problem co ja i go rozwiązał inaczej to proszę o informacje :D
(defn foo

(println x)
(if (zero? x)
nil
(recur (dec x))))

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maj 2009, 15:00:33 »
Miałem rano to samo dokładnie.Skasuj stare uruchom ponownie kompa niech sie zainstaluje te wbudowane w windowsa znowu rejstart i potem instaluj te nowe.Ja tak własnie robiłem i smiga :) Pozdrawiam.

U mnie nie daje to pozytywnych efektów. Ekran jak się pojawiał, tak się pojawia. Po próbach wbicia tych sterowników na siłe widzę, że nie bez powodu instalator nie chce ruszyć - paczka nie zawiera po prostu sterowników dla FX570M (jest tylko wersja FX570, mobilne wydanie tej karty nie jest obsługiwane).

Co ciekawe, poprzednia wersja ( nVidia Quadro FX Release 185,81 for Notebooks BETA - Windows 7 64-bit ) zawiera "Quadro FX570M", ale przy próbie wrzucenia go na siłę (nie przez kreatora) pokazuje się komunikat o niezgodności sterowników z tą wersją systemu Windows :)
Pozdrawiam,
Wojtek

Niedostępny przez najbliższe tygodnie/miesiące. Nie będę odpisywał w subskrybowanych wątkach, nie będę odpisywał na wiadomości prywatne.

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Maj 2009, 15:02:08 »
W wersji beta (185.81) tych sterowników, strasznie przycinały mi się filmy 720p i 1080p. Naszczęście teraz już wszystkie chodzą płynnie.

P.S. Od kąt używam Windows 7 mam problem z ustawieniem obrazu na podłączonym dodatkowo telewizorze. Widać na nim pulpit, ale obraz jest czarnobiały. Próbowałem zmieniać różne ustawienia, ale nic nie pomaga. Wie ktoś jak to można naprawić?
« Ostatnia zmiana: 08 Maj 2009, 15:33:02 wysłana przez lucascorp »

Offline Slygado

• *
  • 9
  • Okładkomaniac
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Maj 2009, 15:33:21 »
WERSJA PL:
 :D

GeForce/ION Sterownik Release 185     WHQL
Wersja:    185.85
Data wydania:    06.05.2009
System operacyjny:    Windows 7 (64-bit)
Język:    Polski
Rozmiar pliku:    124 MB

http://www.nvidia.pl/object/win7_x64_185.85_whql_pl.html

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Maj 2009, 16:10:32 »
WERSJA PL:
 :D

To ten sam plik - niezależnie od tego czy wybierzesz wersję polską, czy angielską :) - wydany już kilka dni temu.
Pozdrawiam,
Wojtek

Offline Luke

• 423
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Maj 2009, 20:38:06 »
No i nareszcie jest wersja dla laptopów! :)
GeForce 9600M GT. :)

Będę mógł się już pozbyć sterowników do Visty... :P'

I wygodniej ściągać z www.nvidia.pl
Bo i w naszym ojczystym języku jest ta strona przecież. :P
« Ostatnia zmiana: 12 Maj 2009, 20:39:47 wysłana przez Luke »

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Maj 2009, 13:36:03 »
Źródło: http://www.notebookcheck.pl/Nowinka.1030+M5f5f4539ede.0.html
Nvidia opublikowała sterowniki 3D Vision 1.08, z których mogą skorzystać użytkownicy systemów operacyjnych Windows Vista i Windows 7. Do pobrania są paczki 32- i 64-bitowe. Wcześniej należy zaktualizować sterowniki karty graficznej do tych oznaczonych symbolem 185.85.

Pozdrawiam,
Wojtek

« Odpowiedź #11 dnia: 15 Maj 2009, 15:19:01 »
zainstalowałem te sterowniki x64 (8800GT galaxy 512) i zrobiłem test wydajności i mi wyliczyło 4.9 a przy sterownikach dla systemu vista miałem 5.9

» Procesor: Intel Core 2 E8500 @ 3.40
» Płyta: Asrock4core1600twins-p35
» Pamięć: Kingston 6 GB mhz 800
» Grafika: GF 8800GT 512 Mb
» Muzyka: Suond Blaster xtremegamer x-fi
» Obudowa: Smilodon Raidmax gaming
» Dyski: 320 GB Samsung

Offline Luke

• 423
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maj 2009, 15:20:07 »
3D Vision! :) Niesamowite doznania... prawdziwe 3D. :P Fajna rzecz. :)

Offline latet

« Odpowiedź #13 dnia: 20 Maj 2009, 23:08:37 »
Szkoda, że nie rozwiązują tego problemu:
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1631.0.html
ale mi sie wydaje, że to jest celowe działanie i zawsze już tak będzie  :(
Totalne olewanie faktu, że jeszcze nie wszyscy się przesiedli na LCD.

latet

« Odpowiedź #14 dnia: 21 Maj 2009, 07:48:14 »
zainstalowałem te sterowniki x64 (8800GT galaxy 512) i zrobiłem test wydajności i mi wyliczyło 4.9 a przy sterownikach dla systemu vista miałem 5.9
Ty się nie przejmuj wynikami systemowego pomiaru tylko zrób testy czymś wiarygodnym ;)