Cześć
Zainstalowałem sobie Siódemkę, ciekawe jak będzie się sprawował (miałem pierw betę, ale mnie zniechęciła "zamulaniem" - przy nic nie robieniu zżerała 25% procesora oO). Szczerze mówiąc wszystko byłoby okej, gdyby nie to, że nie mam sterowników do mojej karty muzycznej, a ja bez muzyki to jak bez tlenu
Szukałem na forum, na googlach, na stronie Creative'a - żadne sterowniki nie działają poza którymiś oficjalnymi "Betowskimi" do Siódemki, ale dźwięk był tak świetnej jakości, że wolałem nic nie słyszeć ;] Próbowałem kilkunastu sterowników - na marne, to komunikat o tym, że nie ta wersja systemu (próbowałem uruchamiać jako XP czy Vistę, ale było tak samo), to, że nie działały... Nie wiem... Mam tylko cyfrowe wyjście S/PDIF, które chyba działa, ale to i tak mi się nie przyda
Mam 2 karty muzyczne - w/w SoundBlastera i Realteka HD wbudowanego na płycie głównej, z którego nie korzystam (w XP miewałem błędy, różnorakie konflikty, nie mogłem mieć podłączonego mikrofonu - takie tam...). Mogę ją zainstalować, ale przełączać co chwilę 3 kabelki między jedną a drugą kartą muzyczną jakoś mi się nie widzi ^^
Gdyby miał ktoś link do działających sterowników albo jakiś sposób, żeby któreś w internecie zadziałały, to bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam,
jastrzab