TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z kartą TV

Problem z kartą TV
« dnia: 05 Maj 2009, 20:22:17 »
Witam
Mam kartę tv kworld opartą o chipset philipsa 7134 na windowsie vista(32-bit) po ogromnych problemach zainstalowałem sterowniki do niej jednak na windows 7 (64-bit) nie mogę jej uruchomić bo potrzebuje sterowniki do wersji 64-bitowej.
Macie jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem, a może ktoś ma taką kartę i już próbował ją zainstalować.

Pozdrawiam

Offline michau

• 3974
Odp: Problem z kartą TV
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2009, 09:24:26 »
Na pewno nie uda Ci się zainstalowanie sterownika z wersji x86 pod x64. Jeżeli nie zależy ci na wersji x64 to proponuję instalację x86 i wtedy możemy próbować.

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maj 2009, 16:45:35 »
znalazłem stery pod 64-bity do visty ale one nie chodzą
zrobiłem tak jak napisali tutaj ( teoretycznie to te same sterowniki co do mojej karty )
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprohardware/thread/6723e1ae-ca8d-45ae-95e1-8ad64793f5e5/

sterownik z tej strony zainstalował mi się poprawnie ale w żadnym programie nie mogę uruchomić tunera
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2009, 16:57:28 wysłana przez bicluc »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maj 2009, 21:53:04 »
1. Pobierz sterowniki.
2. Wypakuj je na dysk.
3. Wejdź do menadżera urządzeń i znajdź urządzenie do którego chcesz zainstalować sterowniki.
4. Kliknij ppm na te urządzenie i wybierz aktualizację sterowników.
5. Wybierz opcję wyboru sterowników z dysku lokalnego.
6. Wskaż katalog w którym ma szukać sterowników.
7. Powinno znaleźć sterowniki w katalogu do którego wypakowałeś sterowniki pobrane ze strony producenta.

Gdyby to nie pomogło to proponuję uruchomić instalację sterników z pliku setup.exe jako Administrator i z wcześniejszym ustawieniem kompatybilności do Visty.

« Odpowiedź #4 dnia: 09 Maj 2009, 07:27:32 »
ja tak właśnie zrobiłem i nie chodzi