TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Gadżety w Windows 7

Offline sales

Gadżety w Windows 7
« dnia: 09 Maj 2009, 13:36:31 »
Jak zainstalować i gdzie gadzety w Windows 7 pobrane ze strony:http://www.microsoft.com/poland/windows/products/windowsvista/gadget.mspx

Offline pionner

• 662
  • piąty pancerny ;)
Odp: Gadżety w Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maj 2009, 13:39:28 »
ściągasz, np. na pulpit, klikasz, on się instaluje, otwierasz okno gadżetów (ppm> gadżety) i wyciągasz sobie, żadna filozofia, gadżety spod visty powinny chodzić pod 7 i vice versa

Offline sales

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maj 2009, 13:57:18 »
ściągasz, np. na pulpit, klikasz, on się instaluje, otwierasz okno gadżetów (ppm> gadżety) i wyciągasz sobie, żadna filozofia, gadżety spod visty powinny chodzić pod 7 i vice versa
No nie bardzo. Sciagniej z tej strony co poałem jakis gadżet i zainstaluj. Po rozpakowaniu nie ma żadnego instalatora w folderze. Gdzies go trzeba wrzucic czy cos z nim zrobic

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maj 2009, 15:17:27 »
bez problemu sciaglem z tej strony gadgety i zainstalowałem na mojej 7 RC :D

oto dowód te 3 sciagnołem i zainstalowałem ;)

kliknij by powiększyć
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

Offline sales

« Odpowiedź #4 dnia: 09 Maj 2009, 16:35:36 »
bez problemu sciaglem z tej strony gadgety i zainstalowałem na mojej 7 RC :D

oto dowód te 3 sciagnołem i zainstalowałem ;)

kliknij by powiększyć

To powiedz jak to zrbiłeś. Ja sciagam plik spakowany zipem. Rozpakowuje go i w srodku są pliki, nie ma instalatora. I co dalej?

Offline sales

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Maj 2009, 16:41:23 »
Ok, juz wszysko jasne. Sciagałem te gadzety IE 8 i sciagało mi się w archiwum zip. Nie wiem czemu. Otworzyłem tą stronę w Safari i sciagneło sie tak jak powinn byc. Zainstalowałem i juz jest ok. Dzieki

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Maj 2009, 13:27:04 »
Witam.

Doczepię się do wątku.
Ja mam taki problem. Używam gadżetu pasek narzędzi, żeby go po prawej stronie ekranu wrzucić (szkoda, że nie można "mój komputer" przeciągnąć jak w XP).

Po zamknięciu paska (najczęściej przypadkowym) i wrzuceniu go ponownie muszę od nowa robić w nim skróty itp.

Czy ktoś wie gdzie są zapisywane rzeczy, które tam skonfigurowałem, czy można zrobić backup tych ustawień tak, aby po zamknięciu gadżetu paska narzędzi można było szybko te ustawienia przywrócić?