TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem ze zmianą etykiet dysków

Problem ze zmianą etykiet dysków
« dnia: 09 Maj 2009, 20:59:44 »
Witam.
Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem W7BETA od niedawna RC x86. Wszystkie urządzenia działają na sterownikach producentów [jak nie dedykowany to spod visty w trybie zgodności]. System stabilny jak skała, nie sypie BSOD'ami. Wcześniej miałem w Dualu XP i Vistę [XP do starszych gier a Vista do nowszych]. Zaopatrzony w to doświadczenie stwierdzam że 7 jest lepszy od XP i Visty [ale to tylko MOJA opinia]...
.............................................
Mam tylko jeden problem, mam dwa dyski fizyczne partycjom pierwszego dysku mogę zmieniać etykiety do woli. Jeśli chodzi o drugi niestety tj na foto:

Nie mogę zmienić etykiet "Dysk Lokalny".

W czym jest problem?

Odp: Problem ze zmianą etykiet dysków
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maj 2009, 14:51:59 »
Odświeżam. Zna ktoś na to metodę?

Offline Luke

• 423
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2009, 15:53:31 »
A jak wjedziesz w Zarządzanie dyskami (PPM na Komputer -> Zarządzaj -> Magazyn -> Zarządzanie dyskami) to tam też nic nie możesz zmienić?

« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maj 2009, 18:05:29 »
W aplecie 'Zarządzanie dyskami" etykiety można zmieniać i zmiany są widoczne [ale tylko w tym aplecie!]. W Mój Komputer nadal widnieja etykiety "Dysk Lokalny"...