TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

W7 RC B7100, Google Chrome - nie ładuje stron (nie widzi sieci?)

Witam.

Mam problem z Google Chrome na Windows 7 RC b7100. Nie ładuje stron, wygląda jakby wogole nie widział sieci.
Sprawdza aktualizacje i pokazuje ze wer. zainstalowana jest aktualna, więc jednak ma wyjście na świat.
Nie rozumiem o co Mu chodzi, bo wg. mnie powinno działać.

Może ktoś spotkał się z takim problemem, i wie jak go rozwiązać?

Pozdrawiam.

Offline Luke

• 423
Odp: W7 RC B7100, Google Chrome - nie ładuje stron (nie widzi sieci?)
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maj 2009, 22:09:16 »
Tak, ja wiem, bo też już jestem zagooglochromowany. :P

Otwórz właściwości skrótu Google Chrome, które używasz i w polu Element doeclowy dopisz na końcu po spacji takie coś:
--in-process-plugins.

Ale osobiście polecam najnowszą wersję beta Google Chrome, gdzie ten problem nie występuje. :) Aby móc skorzystać z najnowszych aktualizacji Google Chrome, trzeba je subskrybować, a do tego potrzebny jest ten pliczek: chromechannel-2.0.exe. Wybieramy w nim rodziaj aktualizacji. Potem w menu ustawień Google Chrome kliknąć na Google Chrome - informacje, poczekać i zainstalować aktualizacje. :)

Co to tego pierwszego sposobu, on działa tylko na tym jednym skrócie. Aby dział w każdej sytuacji (otwarcie linku z jakiegoś programu na przykład), trzeba wprowadzić szereg zmian w rejestrze... Jeśli chcesz pozostać przy stabilnej wersji Google Chrome (ale beta jest jeszcze stabilniejsza :P) to ewentualnie mogę napisać, gdzie grzebać w rejestrze... Ale raczej polecam tą betę. :)

Po za tym, ta stabilna wersja Google Chrome ma jeszcze błędy związane z obsługą flasha (zawiesza się przy wyłączaniu niektórych reklam, czy przy czytaniu newsów na tym forum) i plików PDF (na x86 nie chce ich renderować, tylko świeci białym ekranem), a nawet w samej instalce (przy importowaniu ustawień z firefoxa... zawiesza się czasem), co w becie już dawno zostało poprawione.

Zatem, instaluj betę i niczym się już nie martw! :P
« Ostatnia zmiana: 09 Maj 2009, 22:23:03 wysłana przez Luke »

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2009, 16:40:20 »
Łap:

http://www.google.com/intl/en/landing/chrome/beta/
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maj 2009, 22:06:51 »
u mnie chrome bezproblemowo smiga i wszystko wczytuje ;)
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maj 2009, 22:42:54 »
u mnie podobnież :)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maj 2009, 19:01:57 »
Złapałem linka od Orzecha i śmiga aż miło :)

Dziękuje wam za pomoc :)