TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

brak połączenia z internetem po uruchomieniu systemu....

Mama taki problem... Po uruchomieniu systemu (Win 7 build 7100 x64) wykrywa mi jakby dwie sieci - niezidentyfikowana sieć i moa normalna network, tylko, że na żadnej nie ma internetu... kiedy wyłączę i włączę kartę sieciową z poziomu sieci u udostępniania wszystko jest normalnie - w network jest normalnie internet. Dodam, że czasem ( koło raz na dwadzieścia) po rozruchu systemu normalnie wykrywa mi internet. Posiadam router tp-link wr340gd.... Problemów z internetem jak na win 7 nie mam na viście i xboxie 360...
Jakieś porady ?

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
Odp: brak połączenia z internetem po uruchomieniu systemu....
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maj 2009, 16:30:15 »
Zaktualizuj sterowniki karty sieciowej.
Połącz się kablem i sprawdź czy jest tak samo.
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2009, 16:36:50 »
sterowniki zmieniałem już kilka razy i dalej to samo... po podłączeniu kablem problem znika, do czego dawno temu sam doszedłem...
na może oko wydaje mi się, że vista jakby dłużej próbuje połączyć się z netem, a 7 od razu się na tym wypluwa... tak aby po prostu za szybko starał się połączyć...
może to nie jest rozwiązanie, ale dałoby się napisać jakiś skrypt, który robiłby dokładnie tak :
wybiera jedyne urządzenie sieciowe --> wyłącz to urządzenie sieciowe --> włącz to urządzenie sieciowe
obecnie dokładnie tak zawsze robię po uruchomieniu systemu, aby mieć internet

Offline req

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maj 2009, 16:59:46 »
Miałem podobny problem, polecam zapoznać się z tematem

http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1398.0.html

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maj 2009, 17:35:22 »
zmieniłem dnsy w routerze na te z opendns, w kompie tak samo, zmieniałem kolejno na inne i dalej to samo...
a ma ktoś pomysł na ten skrypt albo coś w tym rodzaju, który po uruchomieniu wyłączy i włączy "urządzenie sieciowe" ?
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2009, 17:37:40 wysłana przez kuhar »

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maj 2009, 23:24:45 »
kuhar, mam podobny routerek i podobny problem miałem...

Mój lapek nie chciał się łączyć przez WiFi z netem, widział router, ale dostępu do internetu nie miałem...
Rozwiązaniem było wejscie w ustawienia routera i przepisanie do ustawień sieciowych w lapku wszystkich danych które router mi wywalił, czyli: IP (w routerze było stałe, a w lapku ustawione na dynamiczne), maska, brama...
Jak wpisałem to wszystko do lapka na sztywno internet zaczał hulać jak dziki ;)