TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

dodatkowe paski z folderów

dodatkowe paski z folderów
« dnia: 11 Maj 2009, 11:17:19 »
Witam!
Dotychczas swój pulpit i skróty na nim organizowałem tak: tworzyłem sobie na pulpicie dwa foldery, do nich wrzucałem linki (do  jednego programy "sieciowe" do drugiego resztę) po czym "przeciągałem" taki folder na krawędź ekranu. Folder się tam dokował jako pasek. Ustawiałem sobie właściwości (duże ikony, bez tekstu i nazwy, autoukrywanie i zawsze na wierzchu) i już miałem swoje środowisko pracy - ruch myszą do górnej krawędzi powodował że pasek się pojawiał a na nim miałem wybór ikonek. Było to bardzo wygodne a że nie korzystało z żadnych ekstra programów nie zajmowało zasobów.
Działało aż do piątku gdy Vistę zupgradowałem do W7. Tutaj przesunięcie okna folderu nie działa tak jak kiedyś...
Macie jakiś pomysł na obejście tego?

Offline qwer

• 104
Odp: dodatkowe paski z folderów
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maj 2009, 11:34:56 »
Niestety ale w M$ W 7 (all wersje wlacznie z RC) niema takiej mozliwosci jedyne co nas ratuje to program "Rocket dock" jedena z czesci pakietu Vista inspirat urzywana na xp do zmieniania wygladu ala vista

najsmieszniejsze jest to ze na viscie tym starytm wolnym bydlaku dalo sie robic paski a na sewenie nie... nie wiadomo do tej pory czy to niedorobka... czy celowe zagranie az do premiery gdzie ujzymy xxx nowych opcji ktore poblokowali w becie... czy poprostu genialni idioci z M$ znow cos zkopali
Chcesz kupic kompa/ lapka?? ZGLOS SIE

GG:2889405 Tlen:meserak@o2.pl