TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Blad instalacji

Blad instalacji
« dnia: 12 Maj 2009, 11:53:15 »
Witam!

Sciagnalem plik ISO ze strony MS, po zarejestrowaniu dostalem klucz, wiec wszystko chyba dobrze.
Wypalilem plytke, wyczyscilem partycje systemowa formatem (Vista padala, mam recovery).

Zaczynam instalacje pelny nadziei i instalator sie wyklada. Instalacja przechodzi do pierwszego restartu i pozniej komp juz nie wstaje. Robilem 5 prob. Mam nadzieje, ze nie mialo wplywu to, ze sciagalem za pomoca FF, a nie IE ;)

Ktos ma jakis pomysl, co zrobic, zeby instalka ruszyla?
Laptop Toshiba, AMD 1,9GHz, 2GiB ramu, Radeon x1200.
Pozdrawiam,
  DonAndress

Offline michau

• 3974
Odp: Blad instalacji
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maj 2009, 16:57:45 »
Mam nadzieje, ze nie mialo wplywu to, ze sciagalem za pomoca FF, a nie IE ;)

Na pewno nie ma wpływu, chyba że sumy się nie zgadzają i obraz jest źle pobrany.

Sprawdź sumę http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1277.0.html\

Powodów może być wiele, proponuję aktualizację BIOSa

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maj 2009, 13:21:47 »
Rozumiem, ze wielkosc liter w sumie kontrolnej nie ma znaczenia. Jezeli nie, to jest ona taka sama, jak podana w FAQ.

Mam flashowac BIOS, zeby zainstalowac system :o
Pozdrawiam,
  DonAndress

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maj 2009, 15:03:14 »
Miałem podobną sytuację przy pierwszej próbie instalacji. Okazało się, że obraz niby był pobrany w 100%, a jednak czegoś tam brakowało, instalacja dochodziła do mniej więcej 30% po czym pojawiał się komunikat o błędzie, restart i koniec. Także byłem zmuszony ściągać na nowo, na szczęście nie zajęło to dużo czasu. Sumy się zgadzały i system zainstalował się bez problemów.

Także polecam ściągnąć obraz jeszcze raz.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: 24 Maj 2009, 15:20:28 »
Ale tym razem juz nie build 7100, ale ten nowszy?
Czy to dalej bedzie legalne?
Pozdrawiam,
  DonAndress