Witam serdecznie wszystkich,
Jestem tutaj nowy, tzn. od dawna czytam to forum jednak dzisiaj piszę po raz pierwszy.
Aby od początku wszystko było jasne, mój PC to maszyna służąca do pracy, konkretnie muzyka,
oprogramowanie legalne, klucze itp.
Konfiguracja:
płyta Gigabyte K8NS Ultra nForce3 / Socket 939 bios F11K
Dual Core AMD Opteron 170 @ 2.6GHz
RAM 4 GB
grafika Matrox Millennium G550 Dual Head ( w użyciu dwa monitory )
system XP Home SP3 / Windows 7 RC 64
Jak widać sprzęt leciwy, jednak musi jeszcze sporo popracować.
instalowałem już wcześniej Win7 64 w wersji Beta . Mój główny program Steiberg Cubase 5 ładnie się zainstalował
wraz z kluczem na usb do tego pluiny PSP wraz z kluczem iLokusb, .
Byłem zadowolony z osiągów i stabilności systemu
Jednak radość ta była połowiczna, gdyż do dzisiaj mam problem z intalacją Matrox G550 , a przy wercji RC również
z instalacją iLoka.
W przypływie wolnego czasu postanowiłem zainstalować Windows 7 w wersji 32 bit. Muszę stwierdzić, że intalacja systemu przebiegła wręcz idealnie.
Sygnał internetu na Marvell Yukon Ethernet Controler - wystarczyło tylko wpisać dane i od razu poszły aktualizacje.
System sam znalazł-pobrał sterownik do Matroxa G550 i go zainstalował ( na jeden monitor). Nastepnie zidentyfikował klucz iLok i próbował ściągnąć sterownik.
Oprogramowanie i sterowniki na w/w musiałem w końcu zainstalować ręcznie, jednak bez najmniejszych problemów.
Stwierdzam, że wszytko zaistalowało się jak należy wszystkie programy studyjne, sterowniki urządzeń zewnętrznych ,
sterowniki i oprogramowanie karty dźwiękowej RME HDSP 9632 . Aż miło - brawo.
Jednak mi było mało. Nie ten system był moim celem, a Windows 7 w wersji 64-bit.
Instalacja Windows 7 RC na początku przebiegła podobnie, jednak o... brak sygnału internetu. Przepinam kabel na NVIDIA nForce Networking Controller, jest sygnał.
Wpisuję odpowiednie dane. Jest połączenie z internetem. Ruszyła aktualizacja. I tu rozczarowanie. Jedna aktualizacja dla Windows Defender i jedna dla Marvell Yukon (to akurat
sprawdziłem i tak brak sygnału , dałem sobie na luz i przepiołem na NVIDIA. Uruchomiłem ponownie aktualizacje i ..... nic.
Ściągnąłem stery i oprogramowanie dla Matrox G550 i iLoka. Instalacja się nie powiodła . Próbowałem w trybie zgodności : Vista i XP jako administrator .... i lipa.
Czy jest tak, że muszę poczekać na sterowniki do Matroxa G550 i Iloka do mojego oprogramowania pomimo, że są one wydane w wersji 64 bit dla visty?
A może szanowni koledzy mogą coś jeszcze podpowiedzieć?
pozdrawiam i oczekuję na sugestie, porady
Walu