TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Media Center i DVB-S / DVB-T

Media Center i DVB-S / DVB-T
« dnia: 19 Styczeń 2009, 12:34:18 »
Windows 7, amd64
Próbuję uruchomić DVB-S i DVB-T w Media Center i nawet nie wiem jak podejść do tematu.
System prawidłowo rozpoznał moją kartę (Pinnacle 7010ix), zainstalował drivery (typu BDA).
Oprogramowanie DVBViewer, ProgDVB działa bez problemu. Co prawda tunery są widoczne jako cztery tunery 3010i (????) , ale nie przeszkadza to w pracy ;-).
Jak próbuję konfigurować TV pod Media Center to widzi tylko dwa tunery analogowe (cyfrowego żadnego).
Próba instalacji "Universal DVB Receiver" (który działał pod Vistą) kończy się niepowodzeniem, że nie zawiera drajwerów pod tą wersję systemu.

Jakieś sugestie ?
« Ostatnia zmiana: 19 Styczeń 2009, 12:50:10 wysłana przez rybirek »

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
Odp: Media Center i DVB-S / DVB-T
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Styczeń 2009, 15:24:08 »
Bawiłem się dokładnie tym samym ale na xp ze 3 lata temu... Trudno mi powiedzieć co byś mógł jeszcze zrobic żeby było ok :/
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Styczeń 2009, 18:55:08 »
Buł temat instalacji DVB, zakładam że będzie podobnie. Jakość kodeków w se7en jest... nie najlepsza.

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Styczeń 2009, 23:26:56 »
@robertnik Nie mam problemów z uruchomieniem karty (na oprogramowaniu firm trzecich, np DVBViewer). Mam problemy z uruchomieniem jej pod Media Center.
Co do jakości "domyślnych"  codeków to nie zauważyłem jakiś tragedii. Jakość mpeg2 jak i mpeg4 jest na "zadowalającym poziomie", może trochę szwankuje wydajność.
np. TVP HD (dvb-t) pod DVBViewer działa stabilnie i nie tnie.

« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maj 2009, 18:39:37 »
Ja mam mianowicie taki problem z moim 7010ix
Karta jest zainstalowana poprawnie, ale wyświetla się tak samo jak u kolegi "rybirek”, jako 3010ix
Natomiast ani jeden z programów dvb nie potrafi zeskanować satelity