TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

centrum akcji i legalność win7

centrum akcji i legalność win7
« dnia: 21 Maj 2009, 17:11:55 »
Jako że to mój pierwszy post na forum WITAM WSZYSTKICH  :)

Mam pytania:
1. jak całkowicie wyłączyć "centrum akcji" - nie chodzi mi bynajmniej o ukrycie ikony
2. po instalacji win7 pobranego ze strony m$ na dzień dobry skorzystałem ze spolszczenia sCooBy^'ego (dzięki, dobra robota), programu "Windows7 manager" którym powyłączałem co nieco plus wyłączyłem ręcznie parę usług imo zbędnych. Wszystko pięknie hula poza komunikatem "ta kopia systemu nie jest oryginalna" (fot.1) i upierdliwym monitem (fot.2) który oczywiście nic nie wnosi odsyłając na stronę m$ http://search.microsoft.com/?mkt=pl-PL . Co zrobiłem źle i jak to naprawić?

« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2009, 17:14:17 wysłana przez pierwszy »

Offline CzYwA

• *
  • 36
  • Windows JG x32 2011
Odp: centrum akcji i legalność win7
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maj 2009, 18:44:40 »
Po instalacji 7 trzeba go zarejestrować! Build 7100 i 7127 spokojnie przechodzą rejestracje na kodzie od 7100. Kody znajdziesz w google. Po rejestracji możesz korzystać ponad rok a bez 30 dni. Nacisnij "START" wpisz: aktywacja systemu windows i zarejestruj go z kodem z google. A jeśli odsyła Cię na stronę to wyłączając "zbędne rzeczy" wyłączyłeś pewnie mechanizm sparwdzania autentyczności.
« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2009, 18:47:55 wysłana przez czywa »

Odp: centrum akcji i legalność win7
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maj 2009, 20:24:35 »
Po instalacji 7 trzeba go zarejestrować! Build 7100 i 7127 spokojnie przechodzą rejestracje na kodzie od 7100. Kody znajdziesz w google. Po rejestracji możesz korzystać ponad rok a bez 30 dni. Nacisnij "START" wpisz: aktywacja systemu windows i zarejestruj go z kodem z google. A jeśli odsyła Cię na stronę to wyłączając "zbędne rzeczy" wyłączyłeś pewnie mechanizm sparwdzania autentyczności.

a jednak potrzebny był kluczyk :) dzięki za odpowiedź. A z centrum akcji da się coś zrobić czy trzeba z tym żyć?