TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Szukanie pliku po części jego nazwy

Offline AwM

Szukanie pliku po części jego nazwy
« dnia: 18 Maj 2009, 08:21:47 »
Witam.
Używam Win7 RC i zauważyłem ostatnio dużą (jak dla mnie) niedogodność w przeszukiwaniu katalogów. Na przykład w moim przypadku chcę znaleźć pliki zawierające frazę "laugh". Nie brane są niestety pod uwagę pliki "playerlaugh" etc.
Próbowałem się coś o tym dowiedzieć, ale nie doszedłem zbyt daleko. Wolałbym szukajkę ze starego XP.

Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Luke

• 423
Odp: Szukanie pliku po części jego nazwy
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maj 2009, 09:36:05 »
Wpisując laugh szukasz plików, których nazwy się tak zaczynają lub mają w swojej nazwie tak zaczynające się słowa... Wpisz z gwiazdką: *laugh, to Ci znajdzie wszystkie pliki zawierające to słowo (również na początku). To jest też zmiana w stosunku do Visty, bo tam ta gwiazdka też nie była wymagana. :P
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2009, 09:38:53 wysłana przez Luke »

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maj 2009, 09:41:35 »
W Xp też trzeba było * wpisywać o ile dobrze pamiętam, a może w 98 ^^ Ale na pewno * jest rozwiązaniem Twoich problemów AwM :)

Offline AwM

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maj 2009, 16:01:53 »
Macie rację. Po wpisaniu na początku gwiazdki, znajduje mi te pliki. W winxp nie trzeba było wpisywać nic więcej, a visty nie używałem.

Bardzo wam dziękuję za pomoc.