TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja na dysku USB

Instalacja na dysku USB
« dnia: 18 Maj 2009, 12:32:06 »
Witam,
mam pytanie związane z instalacją - chciałbym zainstalować w7 na dysku zewnętrznym podpiętym na USB. Wiem, że windows nie lubi takich lokalizacji, ale może w przypadku w7 coś się zmieniło ?
Na razie spróbowałem instalacji na dysku wirtualnym vhd umiejscowionym na dysku USB i jest ok do momentu restartu - dalej Bluescreen i restart. Chyba jak zawsze chodzi o sterowniki USB?
Czy próbowaliście może czystej instalacji na dysku USB?

I drugie pytanie - instalacja w7 na laptopie dell d630c - nie umiem sobie poradzić z wentylatorami, cały czas chodzą na max obrotach - ten od procka i ten od karty graficznej. Zmiana profilu zasilania nie pomaga, stery do laptopa ze strony della do xp ani do visty nic nie zmieniły .......

Pozdrawiam, Mojo

Offline HoFi

Odp: Instalacja na dysku USB
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maj 2009, 12:37:14 »
ad2

spróbuj Notebook Hardware Control

Odp: Instalacja na dysku USB
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maj 2009, 13:32:38 »
Jeśli chodzi o instalację na Dellu, to już załatwione. Ponowna instalacja sterowników i aplikacji ze strony Della, z wyborem dla wxp. Wentylatory ucichły, jest OK. Dzięki.

.. niestety pozostaje otwarta kwestia instalacji na dysku USB .....

Pozdrawiam, Mojo