TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Pojawia się komunikat "konflikt akceleracji sprzętowej"

Mam problem, wyskakuje mi komunikat "konflikt akceleracji sprzętowej". Pojawia się to podczas próby uruchomienia gry lub programów do obróbki grafiki, po pojawieniu się tego komunikatu program się wyłącza. Nie wiem czy spowodowane jest to starszą wersją programu, brakiem jakiegoś sterownika czy jest to problem sprzętowy. Sprzęt jest nowy: Q8200, DDR3 4GB, GAINWARD GTX260 896/448. Windows Seven x64 build 7100.

Offline m!rek

Odp: Pojawia się komunikat "konflikt akceleracji sprzętowej"
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maj 2009, 20:23:11 »
może jest to wina sterowników do chipsetu płyty głównej
spróbuj zainstalować Intel INF Update jeśli płyta bazuje na intelu
lub sterowniki do nForce
najnowsze wersje

miałem problem z grami również
Tobie grzecznie komunikuje konflikt
u mnie nagle komputer się po prostu restartował
po instalacji nowych sterowników do chipsetu
sytuacja się uspokoiła

innym powodem może być brak kompatybilności programu graficznego/gry z Win 7
poszukaj w tematach o kompatybilności/niekompatybilności programów i gier z "siódemką"
może tytuł/nazwa programu lub gry jest tam podana i informacje o tym czy komuś działa czy nie
eventualnie podaj nazwy programów/tytuły gier może coś ktoś poradzi konkretnie co do pozycji
Windows 7 RC x64 + Windows XP SP3
Gigabyte GA-EP31-DS3L
Intel Core 2 Duo E6600 2.40@3.00 GHz
PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4
Samsung SpinPoint F1 640 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ)
EVGA e-GeForce 8800 GTS 640 MB GDDR3 + AC Accelero Extreme 8800
Motorola Z10