TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacją Win7RC

Problem z instalacją Win7RC
« dnia: 15 Maj 2009, 09:48:02 »
Witam,
Mam problem z Windowsem 7 RC.
Ściągnąłem go ze strony Microsoftu i zamontowałem plik *.iso w Deamon Tools'ie. Włączyłem instalację i przy około 65% kopiowania plików pokazuje się taki błąd:
http://img194.imageshack.us/my.php?image=screenwin7.jpg

Jest on instalowany na 160GB dysku Seagate ATA, podzilonym na kilka partycji dla kilku systemów. Partycja, którą w instalacji wybrałem ma 36GB.

Mój sprzęt(chwilowo):

AMD Athlon 1700+ (ustawiony na 1,1Ghz)
Radeon 9250 128Mb
Płyta główna: jakiś Epox
256Mb SDRAM + 512Mb SDRAM
Karta sieciowa: Intellinet WLAN na chipsecie Ralinka chyba R63

Odp: Problem z instalacją Win7RC
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maj 2009, 13:09:47 »
Chcesz z Daemona instalować system? Bystrze, tym bardziej że instalator Windowsa pewnie gdzieś po drodze odłącza wirtualny napęd i instalator zostaje bez źródła skąd może kopiować pliki. Wypal obraz na płytę (ewentualnie przygotuj obraz na pendrive'a) i zbootuj z płyty. Musi się dać zainstalować. ;x

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maj 2009, 13:18:39 »
Gdzieś na Forum było, że ktoś dokonał aktualizacji ale instalacji to tego jeszcze nie było ;)

Offline M.

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maj 2009, 13:31:04 »
Chcesz z Daemona instalować system? Bystrze, tym bardziej że instalator Windowsa pewnie gdzieś po drodze odłącza wirtualny napęd i instalator zostaje bez źródła skąd może kopiować pliki. Wypal obraz na płytę (ewentualnie przygotuj obraz na pendrive'a) i zbootuj z płyty. Musi się dać zainstalować. ;x
Akurat poprzez wirtualny napęd można bez problemów zainstalować system. :P

Co do samego problemu, to widzę że może być coś z samym obrazem nie tak. Może spróbuj ściągnąć jeszcze raz, o ile łącze Ci na to pozwala.
Ew. jak kolega dwa posty wyżej spróbuj zgrać na dvd/pendrive i wtedy odpalić.

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maj 2009, 09:37:33 »
Mój kolega zainstalował bez problemu z PowerISO i używa Win7. Wczesniej sciagnąłem z oficjlanej strony Microsoftu Windows7 bulid 7000 był błąd przy 11% kopiowania plikow, teraz przy bulidzie 7100 tez z oficjalnej strony błąd jest troche dalej :) Ktos ma inne pomysly?

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Maj 2009, 12:39:41 »
Zweryfikować obraz za pomocą sumy kontrolnej. Jeśli wyjdzie inna to na pewno jest zły jeżeli wyjdzie taka sama to nadal istnieje prawdopodobieństwo że jest zły ale dość małe. Wtedy można spróbować ściągnąć z innego źródła, kilka było podawanych na forum. Jeżeli obraz jest dobry to pozostaje próba instalacji z wypalonej płyty i szukanie problemu gdzie indziej. Pomocne mogą być logi instalatora.

Offline CzYwA

• *
  • 36
  • Windows JG x32 2011
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Maj 2009, 19:04:19 »
Daemon Tools a dokładnie jego sterownik SPTB 1.58 nie jest dokońca kompatybilny z 7 build 7100. Problemy są przy opcji uaktualniania z Visty! Więc albo wypal płytę i wtedy zainstaluj, albo użyj kompatybilnego programu z 7 do emulacji napędu np. Virtual CloneDrive, ale nie gwarantuję że da się zainstalować ten build z wirtualnego napędu!