No cóż, to Ty znasz swoją kamerę - ja takiego urządzenia nie posiadam.
Co oznacza "bo jak na dysk sie zgra to sie kasuja" ?
Musimy trochę uporządkować temat - opisz dokładnie swoją sytuację - co jest w komputerze, co chcesz zrobić, jak chcesz to zrobić ...
Strzelam, że z netbookiem otrzymałeś zainstalowany już system (np. Windows XP Home), masz też na dysku partycję Recovery, z której system może być przywrócony - tak?
Jeżeli ten wariant jest prawdziwy - masz na dysku 2 partycje (taki zwykle układ zastajemy w momencie kupna sprzętu): pierwsza to dysk "C" i masz na nim zainstalowany system operacyjny i składujesz wszelkie dane, drugi to dysk "D" i zapisane są na nie dane potrzebne do odzyskania systemu (w teorii nie masz do danych na tej partycji bezpośredniego dostępu).
Jeśli w takim układzie zgrasz dane z kamery na partycję "C", a później zainstalujesz na "C" system operacyjny - wszystkie dane na tej partycji (w tym filmy) zostaną usunięte.
Rozwiązaniem jest stworzenie ... dodatkowej partycji do składowania danych (i tak powinno się robić, jedna partycja na dysku to nieporozumienie). Najlepiej nadałoby się do tego narzędzie "GParted Live CD", no ale tu koło się zamyka - musiałbyś użyć kamery do instalacji (bo nie masz pendrive, ani napędu DVD).
Tak więc powinieneś zainstalować coś w stylu "Partition Magic", a na dysku wydzielić nim 3 partycje:
"C" -> ustawiasz rozmiar na powiedzmy 35 GB (partycja na system operacyjny i oprogramowanie)
"D" -> partycja przeznaczona do składowania wszelkich danych (może być więcej partycji - ja mam na przykład trzy poza partycją systemową)
"E" -> partycja "Recovery" (kiedyś "D") pozostaje bez zmian (zakładam, że nie chcesz się jej pozbywać).
Teraz ... dane z kamery i z partycji "C" kopiujesz na "D".
Na kamerę wrzucasz instalator Windows 7 (odpowiednio przygotowując 'dysk' kamery - wg opisu podanego poniżej).
Startujesz instalator z kamery (podczas uruchamiania netbooka) i instalujesz system na partycji "C".
Po wgraniu systemu przywracasz filmy z dysku z powrotem na kamerę.
Tak w ogóle - nie możesz zgrać filmów z kamery na drugi komputer, o którym wspominałeś ( "czy ta czynnosc moze byc wykonana na innym komputerze z win 7" )?