OK. Jeśli widzisz na dysku tylko jedną partycję 65 GB - obstawiałbym, że masz dwie partycje na dysku 80 GB (76,3 GB w systemie).
Pierwsza to partycja z danymi (65 GB), druga to partycja Recovery (ok. 11 GB). Może się mylę - ale tak mi się wydaje.
Naciśnij klawisze 'Windows' i 'r'. wpisz cmd i naciśnij enter. Wpisz diskpart i naciśnij enter. Wpisz list disk i naciśnij enter. Wpisz select disk 0 (cyfra odpowiada danemu dyskowi z listy) i naciśnij enter. Wpisz list partition i naciśnij enter. Pojawi się lista partycji dostępnych w Twoim systemie.
Podejrzewam, że 11 GB tracisz nieco bezsensownie - byłoby miło zachować ją w jakimś obrazie i przenieść np. na karcie pamięci na inny komputer (aby nagrać ją na DVD).
Odzyskałbyś w ten sposób kilkanaście giga (jeśli tak w ogóle jest) i nie straciłbyś legalnego systemu z Recovery.
Zawsze możesz też usunąć całkowicie partycję, a potem zainstalować Windows XP Home z czystego nośnika używając klucza produktu z obudowy i aktywując system przez telefon (to chyba najlepsze rozwiązanie).
Co do instalacji z kamery - ja obstawiałbym (chociaż mogę nie mieć racji), że instalacja z karty pamięci w kamerze nie powiedzie się.
Niezależnie od tego - na Twoim miejscu spróbowałbym to po prostu zrobić. Niewiele roboty, więc szybko przekonasz się jak jest.
Jeśli okaże się, że instalator z karty pamięci nie startuje - przenieś dane z kamery na inny komputer u kolegi, a następnie spróbuj instalacji z dysku kamery. Czy się powiedzie - znów nie wiadomo - ale nikt Ci tego nie powie, musisz sam spróbować.