TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 RC nie może uruchomić połączenia bezprzewodowej.

Offline Tom

• 589
  • ;)
Jak w temacie. Karta wifi to RTL8187SE. W7 dosłownie w moment przestał łączyć się przez Wi-Fi. Przycisk Włącz połączenie bezprzewodowe jest na szaro, diagnostyka nic interesującego nie pokazuje, karta sieciowa w BIOSie jest włączona. Również na panelu na laptopie jest uruchomiona. Zainstalowałem Kasperskiego, przestało się uruchamiać po restarcie po instalacji. Po odinstalowaniu nic nie pomaga. Piszę z LANa.

Jakieś pomysły?
MSI Wind U100  |  W7 RTM Home Premium

Odp: Windows 7 RC nie może uruchomić połączenia bezprzewodowej.
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maj 2009, 23:44:51 »
ja bym spróbowal sobie samemu sterownik znaleść bo możliwe że ten dostępny z win7 był niekompletny lub nie do końca kompatybilny z twoją kartą

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maj 2009, 20:48:58 »
Podaj model tego laptopa.

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Maj 2009, 23:28:18 »
spróbuj wejsc w ustawienia routera i przepisz do ustawień sieciowych w lapku wszystkich danych które router wywalił, czyli: IP (w routerze było stałe, a w lapku ustawione na dynamiczne), maska, brama...
Jak wpisałem to wszystko do lapka na sztywno internet zaczał hulać jak dziki :)

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maj 2009, 09:18:16 »
Pewnie to wina sterownika, założyłem podobny temat wczoraj. Sciagnalem oryginalny sterownik bezpośrednio ze strony Atheros pod Windowsa Viste i problem rozwiązał się.
Więc spróbuj pokombinować w tym kierunku.