TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z drukarką HP LaserJet 6L

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
Problem z drukarką HP LaserJet 6L
« dnia: 27 Maj 2009, 19:49:07 »
Witam

Od wczoraj mam problem z moją drukarką. Do tej pory wszystko było ok, na RC drukowała bez zarzutów, wczoraj po raz pierwszy drukowałem na 7127 i oto jak wygląda wydruk:

A jak to powinno wyglądać można zobaczyć tu: http://www.up.poznan.pl/kfiz/protokoly/a6.pdf

Drukarka jest drukarką sieciową, z laptopa, na którym jest Vista drukuje tak jak powinna.

Co do tej pory zrobiłem: zainstalowałem na nowo sterowniki (vista x64), przedtem usuwając i instalując na nowo drukarkę. Nie wiem co jeszcze mogę / powinienem zrobić. Dodam, że jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ drukuję dużo i często.

Offline Max

• 270
Odp: Problem z drukarką HP LaserJet 6L
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maj 2009, 21:43:27 »
Ja u siebie takich problemów nie mam. Co prawda trochę inny model (HP LaserJet 4 Plus), ale idea taka sama. Wyczyść ewentualnie system lub pokombinuj w ustawieniach drukarki. Weź też pod uwagę, że W7 to nadal beta.

LUB
Jeżeli znasz adres sieciowy (IP) printera, to spróbuj ją dodać po nr IP i przy sterownikach wybierz odpowiedni model. Ja tak zrobiłem i problemów nie mam.
Windows Se7en x86 HAIL SEVEN!
Xubuntu 10.10 x64

Poprzednio znany jako MikeHunt, teraz zmienił nick na krótszy. :P

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
Odp: Problem z drukarką HP LaserJet 6L
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maj 2009, 22:36:46 »
Beta nie beta, na RC wszystko działało idealnie... Niestety nic nie wskórałem, na dziś daję sobie spokój, powalczę później, a póki co drukuję z laptopa

Mimo wszystko dzięki za porady.