TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jaka irda ?

Jaka irda ?
« dnia: 27 Maj 2009, 15:44:01 »
Z racji tego, że to mój pierwszy post witam wszystkich forumowiczów.
Potrzebuje zainstalować irde na PC z  win 7 x64, Wszystkie sposoby zainstalowania mojej irdy (ma-620) poległy. Moje pytanie brzmi : Jaką irdę mam kupić aby działała na tym systemie ? Jest gdzieś może baza urządzeń obsługiwanych przez win7 x64 ? Irda jest mi bardzo potrzebana i nie moge przez to wyrzucić kompletnie xp (na xp wszystko śmiga).
Z góry dzięki za jakiekolwiek pomysły,
pozdrawiam.

Odp: Jaka irda ?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maj 2009, 16:06:46 »
Jest do Visty, a że większość driverów z Visty działa, to całkiem możliwe, że lista jest częściowo dobra do 7 też.
http://www.microsoft.com/windows/compatibility/

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maj 2009, 18:49:31 »
No właśnie drivery z visty nie chodzą, są tylko do x86, natomiast do x64 niestety nie ma i nie mam pomysłu jak sprzęt zumusić do działania.  Jest oczywiście jeden adapter podczerwieni, który działa, jednak koszt 175zł odstrasza skutecznie.  Zostało chyba tylko czekanie aż microsoft powie jaki sprzęt jest obsługiwany przez jego najnowszy super system ...

Offline Lalu

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Maj 2009, 19:51:35 »
Miałem dokładnie ten sam model. Rozpakuj sterowniki z płyty do jakiegoś folderu i potem w menedżerze urządzeń zainstaluj stery. Powinno być OK. BTW dodam, że ten sprzęt jest masakryczny, a jeżeli korzystasz z niego do łączenia komórki z kompem zainwestuj w BT albo kabel.

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maj 2009, 22:37:59 »
Niestety nie działa, wywala błąd, ze sterowniki nie są pod 64bit, zresztą kombinowałem już w ten sposób. Mój pecet musi się komunikować z tym urządzeniem.